Follow:

Kysymykset ja vastaukset

//Viime viikolla pyysin teitä esittämään minulle kysymyksiä asioista, joita haluaisitte minusta tietää. Nyt olen vihdoin käynyt kaikki kysymykset läpi ja vastannut niihin. Tämän postauksen olisi melkein voinut jakaa useampaan osaan, sillä kysymyksiä on 27 ja useaan olen vastannut vähän vähemmän lyhyen kaavan mukaisesti. No mutta, kaikkea ei ole pakko lukea ja aina voitte vaikka vain selata kuvat. Kuvituksena yksi esittelemätön water spotted -tekniikalla toteutettu lakkaus ja asukuva 9-luokkalaisesta Nenasta. Kommentteja ottaisin mielelläni vastaan ja lisäkysymyksiäkin saa esittää jos jokin jäi mietityttämään.

1. Mistä lähti innostuksesi kynsiin?
Olen aina viihtynyt siististi lakatuissa, mahdollisimman pitkissä kynsissä, mutta aikaisemmin omat kynteni olivat ohuet kuin paperi. Tästä masentuneena haaveilin rakennekynsistä, mutta tällaiselle pienituloiselle opiskelijalle 80 euron huoltohinnat kuulostivat vähintäänkin painajaismaisilta. Jo ollessani 14-vuotias ostin ensimmäiset akryylikynsitarvikkeeni (käytettyinä) mutta ne eivät jostain syystä kovettuneet ollenkaan. Luulinkin pitkään etten osaa koko hommaa, ja siksi ajatus jäi unholaan. Uudestaan se hiipi mieleeni vuoden 2014 kesällä ja sitten tilasinkin uuden aloituspakkauksen Ebaysta. Jälkikäteen kaduttaa, että sieltä tilasin mitään aineita, sillä niissähän voi olla ties mitä myrkkyjä. Tätä en kuitenkaan tiennyt tuolloin, ja aineita tilasin ja myös käytin jonkun aikaa. Onneksi Facebookissa on kuitenkin rakennekynsi-aiheisia ryhmiä joiden kautta opin pian, ettei Kiinasta tilattuun tavaraan kannata haaskata terveyttään ja tilasinkin uudet tarvikkeet. Samoihin aikoihin aloin käyttämään Instagramia, ja pian perustin blogin kun Instagram ei enää tuntunut riittävän minulle. Silloin aloin myös lukemaan enemmän muiden kynsiblogeja ja tutustuin kynsien lakkaamiseen harrastuksena. Akryylikynnet poistin vuoden 2015 tammikuussa kun päätin kasvattaa omat luonnonkynnet pitkiksi ja vahvoiksi. Päättäväisyys auttoi, enkä usko enää ikinä palaavani rakennekynsiin sillä niin iloinen olen omien kynsieni kunnosta.

2. Mikä on pahin moka minkä olet kynsien lakkauksessa tehnyt?
Liian paksut kerrokset liian lyhyellä kuivumisajalla. Muutamia kertoja olen harrastuksen alussa saanut lakat kuplimaan tällä tavalla toimien niin pahasti, että vieläkin puistattaa!


3. Mitkä ovat kaikkein onnistuneimmat lakkaukset omista tekeleistäsi?
Tämä oli yksi vaikeimmista kysymyksistä. Kehityn jatkuvasti kynsien laitossa ja omat mieltymykseni muuttuvat välillä monta kertaa päivässä, joten en todella osaa nimetä yhtä koko lakkaushistorian onnistuneinta lakkausta. Otin siis vapauden rajata hieman aikaväliä, ja valitsin parhaat lakkaukseni tämän vuoden puolelta. Kyse on siis tämän linkin takaa löytyvästä lakkauksesta jossa näkyy ensimmäiset leimadecalini.

4. Kuinka monesti viikossa lakkaat kynnet ja kuinka kauan ne ehtivät olla ennenkuin teet uudet?
Tämä vaihtelee jonkin verran. Välillä on kausia kun en yksinkertaisesti ehdi laittaa kynsiä kuin 1-2 kertaa viikossa, mutta mieluiten laittaisin kynnet uusiksi joka päivä. Tavallisimmin vaihdankin lakat 1-2 päivän välein.


5. Eikö sulla tule esim.pää kipeeks kun lakkaat niin usein?

En ole huomannut itselläni mitään “oireita” kynsien laitosta johtuen. 

6. Mitä ajattelet kynsistäsi? Oletko tyytyväinen esimerkiksi kynsiesi muotoon ja onko jotain mitä muuttaisit kynsissäsi, jos voisit?
Olen suhteellisen tyytyväinen kynsieni malliin ja kasvutahtiin. Erityisesti pidän kynsistäni nykyään kun ne ovat oikeasti vahvat ja pysyvät hyvin pituudessaan. On kuitenkin asioita, joita muuttaisin kynsissäni jos voisin. Esimerkiksi kynsipetini ovat hyvin erimittaisia keskenään, ja sen lisäksi kynnet kasvavat välillä ärsyttävästi “kieroon”. Esimerkiksi oikean käden etusormesta joudun viilaamaan C-kaaren (siis kynnen alaspäin kaartuvat sivut) lähes olemattomiin, sillä muuten se kasvaisi todella vänkyräksi! Ärsyttävää, mutta sinänsä pieni ongelma kun siitä pääsee tuolla tavalla eroon.
7. Miten voit pitää noin pitkiä (ja lakattuja) kynsiä vaikka opiskelet lähihoitajaksi?
Tämä olikin mielenkiintoinen kysymys. Jännitin nimittäin aika paljon ennen koulun alkua, että miten tarkkoja siellä ollaan kynsilakkojen käytöstä, mutta pääsin yllättymään iloisesti. Opiskelen siis Espoon Omniassa, jossa ei olla erityisen tarkkoja tästä asiasta. Monilla oppilailla näkyy jopa rakennekynsiä enkä ole koskaan kuullut kenenkään edes mainitsevan asiasta. Meillä ei siis ole koulun puolelta mitään ohjeistusta kynsistä. Eri asia onkin sitten työssäoppimiset, sillä monilla työpaikoilla on omat “säädökset” kynsien sallituista mitoista ja mahdollisista kynsilakoista. Oman ensimmäisen työssäoppimiseni suoritinkin vanhainkodissa, eikä siellä tosiaan saanut olla kynsissä mittaa saati sitten lakkaa ihan vain hygieniasyistä. Päiväkotiharjoitteluissa olen saanut pitää kynteni, mutta yleensä olen mennyt vähän lyhyemmällä mallilla välttääkseni mahdollista paheksuntaa.

8. Minkä värisissä kynsissä viihdyt parhaiten?
Tämä vaihtelee ja paljon. En oikeastaan osaa sanoa edes tämänhetkistä suosikkia, sillä se oikeasti riippuu ihan päivästä. Tänään mentiin vaaleanpunaisilla kynsillä, ja niihin olin oikein tyytyväinen. Huomenna ehkä turkoosia?

9. Mitkä ovat lempilakkojasi?
Muutama kuukausi sitten tein postauksen, johon listasin 10 lempilakkaani. Se löytyy täältä. Juuri tämänhetkinen lempparini taitaa kuitenkin olla Zoyan Dream tai O.P.I:n Segñorita Rose-Alita.

10. Montako testaamatonta lakkaa sinulla on?
23 kappaletta, hupsis! Näitä on nyt päässyt vähän kertymään, yleensä testaamattomia löytyy maksimissaan 10.

11. Kuinka monta lakkapulloa sinulla on tällä hetkellä?
Suurinpiirtein 250. Listassani lukee että 228, mutta sen jälkeen on tullut lisää ainakin 25. Täysin tarkkaa lukua en pysty juuri nyt sanomaan.

12. Montako lakkapurkkia olet rikkonut?
Ihme kyllä en yhtäkään!

13. Jos saisit omistaa vain yhden kynsilakan loppuelämäsi, minkä valitsisit?
Voi apua, ei tällaista saa kysyä! Jos alus- tai päällyslakkoja ei lasketa taidan kallistua jo aiemmin mainitun Zoyan Dreamin puoleen, mutta huomenna vastaus voisi olla taas ihan erilainen.


14. Entä jos saisit omistaa useita lakkoja, mutta vain yhdeltä merkiltä minkä merkin valitsisit? 

Kerrankin helppo kysymys! Hetkeäkään epäröimättä valitsisin O.P.I:n, sillä olen jotenkin kiintynyt kyseiseen merkkiin kovasti. Merkki nimittäin julkaisee tasaiseen tahtiin mielenkiintoisia kokoelmia jotka seuraavat ajankohtaisia trendejä, valikoimaan kuuluu niin perussävyjä kuin erikoisempiakin julkaisuja ja laatu on yleensä hyvin kehuttava.

15. Entä jos saisit omistaa useita lakkoja useilta merkeiltä, mutta vain yhtä väriä. Minkä värin valitsisit? 

Varmaan sitten nuden, kun niitä on hyvin erityylisiä ja soveltuvat monessa tilanteessa kynsille. Mutta täytyy kyllä sanoa että kävisihän se tylsäksi!
16. Mikä oli sysäys siihen, että aloitit bloggaamisen? 
Tätä täytyy pohjustaa sillä, että nuorempana harrastin usean vuoden chat- ja foorumipohjaisia internetroolipelejä. En lähde avaamaan aihetta nyt sen enempää, mutta täältä voitte lukea perustiedot pelimuodosta. Kyseinen harrastus sai minut kuitenkin tykästymään kirjoittamiseen, ja aikanaan perustinkin useita blogeja kokeillen hieman siipiäni kirjoittajana. Sopivia aiheita en kuitenkaan koskaan löytänyt, ja kaikki blogit unohtuivat äkkiä kunnollisen inspiraation puuttuessa. Kynsiharrastuksen alettua ja kuvia jaettuani jonkin aikaa Instagramiin, oli minulle kuitenkin luonnollista päätyä perustamaan aiheesta kertova blogi. Olenhan minä aina omasta blogista hieman haaveillut, ja kun aihe johon suhtauduin intohimoisesti löytyi, olikin sopiva hetki ryhtyä tuumasta toimeen. 

17. Millaisia blogeja seuraat itse mieluiten? 
Pääasiassa luen vain kynsi- ja kosmetiikkablogeja mutta välillä innostun myös täysin erityylisistä blogeista. Lukulistaltani löytyy muun muassa pari taideblogia, muutama lifestyle-blogi ja lisäksi selailen välillä monen muunkinlaisia harrastusblogeja. Matkustus- tai vaihtovuosiblogeista en oikein pidä.

18. Kuinka montaa suomalaista kynsibloggaajaa seuraat?

Seuraan lähes kaikkia suomalaisia kynsibloggaajia joihin olen törmännyt. Lähinnä en seuraa kaikkein uusimpia blogeja, tai blogeja joissa on erittäin huonolaatuisia kuvia tai teksti täynnä kirjoitusvirheitä. Lukulistalleni kuuluu useita kymmeniä kynsibloggaajia aloittelijoista ammattilaisiin, ja luen kaikentasoisten harrastajien blogeja yhtä kiinnostuneena.

19. Mikä bloggaajissa/bloggaamisessa ärsyttää, entäs inspiroi ?
Minua ärsyttää bloggaajat, jotka pitävät blogia vain koska haluavat hyötyä siitä tuotteiden tai mainosrahojen muodossa. Blogosfääri on täynnä samanlaisia tusinablogeja joissa suurin osa postauksista koostuu oman aamupalan valokuvista ja muodikkaista mainoskollaaseista eikä kirjoittajan intohimoa harrastustaan kohtaan voi millään lailla lukea edes rivien välistä.
Sen sijaan inspiroidun rehellisesti kirjoitetuista blogeista joissa kirjoittaja tekee itsensä tutuksi ja kirjoittaa blogiansa tasapuolisesti niin itselleen kuin lukijoillensakin. Ilahdun blogeista, joista voin seurata kirjoittajan selviytymistarinaa tai kehitystä jossain tärkeässä asiassa, ja saan samalla vinkkejä itselleni. 


20. Mikä on sinun lempivärisi?

Oikeastaan minulla ei ole koskaan ollut lempiväriä – ainakaan pysyvää sellaista. Tällä hetkellä koen viehätystä rehellisen punaista ja tummaa sinistä kohtaan, mutta viikon päästä tilanne voi olla jo hyvin erilainen!

21. Millaista musiikkia tykkäät kuunnella?
Olen aiemmin maininnut pitäväni rock-musiikista, mutta oikeasti nykyään uppoaa milloin mikäkin. Tärkeintä on, että kappaleen sanoista saa selvää, sillä minä rakastan mukana laulamista!


22. Minkälainen tyyli sinulla oli ylä-asteella?
Yläasteella kuuntelin paljon rock-musiikkia ja se alkoi pikkuhiljaa näkyä pukeutumisessani. Tilanne kärjistyi 9-luokkaan jolloin en todellakaan kulkenut ovesta ulos ilman, että tukka oli tupeerattu, huulet oli punaiset, silmissä oli paksut rajaukset ja lukemattoman monta kerrosta ripsiväriä ja naamassa toki mahdollisimman paljon puuteria. Pukeuduin pääasiassa revittyihin farkkuihin ja mahdollisimman tummiin yläosiin. Käytin paljon sormuksia, ja pukeuduin myös usein pantterikuosiin. Yllä näkyvässä kuvassa on vielä melko kevyt ehostus tuolloiseen normiini verrattaessa.

23. Missä näet itsesi 5 vuoden kuluttua ?
En oikeastaan osaa sanoa. Paljon on unelmia, mutta pidän ne vielä itselläni ja jaan sitten teidän kanssanne kun ovat ajankohtaisempia 🙂

24. Lempi asusteesi / vaatteesi ? 
Lempivaatteeni on mustat Dr. Denimin farkut! Siinä on kuulkaas mukavat housut jotka vielä näyttävätkin kivoilta. Olen ala-asteen lopulta asti ollut mustien farkkujen suurkuluttaja, ja ai että elämä muuttui helpommaksi kun ostin ensimmäiset Dr. Denimit pari vuotta sitten. Niissä voisi vaikka lenkkeillä!

25. Luetko kirjoja? 
Hyvin vähän, mutta haluaisin kyllä lukea enemmänkin. Aina vaan tuntuu, ettei olisi millään aikaa.

26. Seuraatko jotain tiettyä tv-sarjaa? 
Game of Thronesia. Sitä odotan aina läpi vuoden ja katselen sitten innoissani jokaisen jakson heti kun ne tulevat HBO:n palveluun katsottaviksi. Lisäksi katselen hurjan paljon muitakin sarjoja, mutta kaudet tulee katseltua niin äkkiä läpi Netflixistä tai levyiltä etten voi sanoa niitä varsinaisesti seuraavani.

27. Koska viimeksi itkit ja miksi?
Olen todella tunteikas ihminen ja itken varmasti moninkertaisesti keskivertoon nähden. Viimeksi tirauttelinkin kyyneleitä katsellessani Pretty Womania, sillä siinä nyt vaan on ihan liian monta koskettavaa kohtausta. Ylipäänsäkin itken/kyynelehdin todella helposti erilaisten elokuvien ja sarjojen romanttisissa sekä surullisissa kohtauksissa, kotona se ei toki haittaa mutta elokuviin mennessä välillä vähän jännittää.


Oikein ihanaa torstaita kaikille! ♥
Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

16 Comments

 • Reply Sissi

  Kiva postaus ja erittäin kaunis lakkaus <3

  11.2.2016 at 10:22
 • Reply Vandaalia

  Tätä oli hauska lukea 🙂 Oon kuitenkin seurannu sun kynsitaidetta Facen puolella jonkin aikaa, mutta blogia aloitin lukemaan säännöllisesti vasta hiljattain, joten kaikki melkein oli ihan uutta infoa mulle 🙂

  11.2.2016 at 10:51
 • Reply Enail

  Kiva postaus 🙂 mäkin olisin varmaan valinnut Opin kohdassa 14. Ysiluokkalainen Nena oli varsin sievä 🙂

  11.2.2016 at 15:37
 • Reply Katarooma

  <3

  11.2.2016 at 18:50
 • Reply Kati Lahtinen

  tsiisus noi kynnet! ihanat!! sait juuri uuden lukian:)

  http://katilahtinen.blogspot.com/

  12.2.2016 at 00:11
 • Reply Tintti

  Upeat waterspotted-kynnet!

  Näitä kysymyksiä ja vastauksia oli hauska lukea, tää kysymys-vastaus -idea on tosi mainio! Ja ihana tuo kuva ysiluokan ajoilta :).

  12.2.2016 at 15:36
 • Reply Outi

  Kiva kuulla, että löytyy muitakin, jotka kuuntelee musiikkia sen perusteella voiko laulaa mukana 😀 teen itse samaa ja opin vielä biisien lyriikat nopsasti ulkoa. Kerran opettelin youtubesta parista “opetusmusiikkivideosta” biokemian tenttiin tarvittavat aineenvaihduntareaktiot ja sain tällä tekniikalla toisiksi parhaan arvosanan!

  13.2.2016 at 21:48
 • Reply Nena Sofia

  Kiitoksia Sissi! 🙂 <3

  15.2.2016 at 04:33
 • Reply Nena Sofia

  Kiva kuulla että oli kiinnostavaa! 🙂 Itse tykkään tietää seuraamistani bloggaajista aina hieman enemmän kuin kynnet kertoo, joten tällainen kysymysten kautta vastaaminen tuntui kivalta ratkaisulta kun uskon, että montaa muutakin kiinnostaa vähän enemmän tuntea tyyppiä jonka blogia lukee 🙂

  15.2.2016 at 04:36
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Enail! 🙂 Opi on ihanan tuttu ja turvallinen, sitä en tosiaan vahtaisi 🙂 Ja voi apua höpsö, kiitos vielä! 😀 ♥♥

  15.2.2016 at 04:39
 • Reply Nena Sofia

  ♥♥♥

  15.2.2016 at 04:40
 • Reply Nena Sofia

  Ohhoh, apua, kiitos! ♥♥ Tervetuloa seurailemaan, kiva että tykkäät kynsistä 🙂

  15.2.2016 at 04:45
 • Reply Nena Sofia

  Kiitoksia Tintti! ♥ 🙂

  Ja hei, ihan huippua kuulla että postaus kiinnosti! 🙂 ♥ Sain tämän idean jo jokin aikaa sitten, mutta vähän jännitti että millaisen vastaanoton se lukijoilta mahtaa saada. Sitten kuitenkin päätin, että kyse on omasta blogistani johon liittyvät päätökset teen itse, ja pistin postaukset kasaan. Onneksi näistä kuitenkin tykättiin 🙂 Kiitos vielä kehuista ♥

  15.2.2016 at 04:49
 • Reply Nena Sofia

  Hihhih joo 😀 Sanoista selvän saaminen on ihan ehdoton juttu! Mä opin myös aika nopeasti ne sanat, toisaalta jos oikein tykkään kappaleesta niin sitten toki googletan lyricsit varmistaakseni, etten ole oppinut niitä sanoja ihan vinksalleen, kun välillä käy niinkin 😀

  15.2.2016 at 04:59
 • Reply Tinkerbell

  Super kiva postaus, upee lakkaus ja tosi kaunis kuva susta ♥♥

  15.2.2016 at 22:04
 • Reply Nena Sofia

  Hih kiva että tykkäsit ja kiitos kehuista! 🙂 Tätä postausta oli kyllä kivaa myös tehdä 🙂

  18.2.2016 at 21:38
 • Leave a Reply