Follow:

Kynnet kuin korut & asiaa tulevasta miitistä

Sanotaan, että kynsien koristeleminen on yksi taiteen laji. Ja sitähän se onkin. Tyypiltään kynsitaidetta on hyvin monenlaista. Löytyy iloisen räiskyvää, synkeää, romanttista, minimalistista ja tarkkuutta vaativaa. Sitten on myös humoristista, koskettavan kaunista, klassisen tyylikästä ja ihan överiksi vedettyä. Osa lakkauksista, rakennekynsistä ja muilla tavoin koristelluista kynsistä joita näemme on huolella suunniteltuja. Eri sävyjä on saatettu vertailla keskenään useaan kertaan, tekniikoita testattu tikuille ja parhaimmillaan kokonaisuus on piirretty etukäteen paperille tai tietokoneelle ennen kynsille siirtämistä.

Minun blogissani harvemmin nähdään tällaisia. Suurin osa lakkauksista syntyy inspiraatiosta, jonka muotoa en osaa kuvailla ennen kuin näen valmiin lopputuloksen kynsillä. Monesti istahdan kynsipöydän ääreen vailla minkään sortin ideaa, ja nappailen vain lakkapulloja kaapista ilman pidempää pohtimista. Koristelut syntyvät yleensä vasta pohjalakkojen valinnan jälkeen kun koitan jopa hieman epätoivoisesti miettiä että mikä tähän soppaan voisi sopia. Joskus kyllä saan ihan yllättäen idean kivoista koristeluista, joita varten sitten mietin sopivat lakat valmiiksi. Tällöinkään suunnitelma ei koskaan ole mitenkään huolella viimeistelty, vaan kynsien ulkonäkö muotoutuu lakkausprosessin mukana.

Tällä kertaa olin saanut ennen kynsien tekoa tasan tarkkaan kaksi ajatusta. “Jotain tummaa” ja “jotain kimaltavaa” kutkutteli pääkopassani, ja näihin löytyikin sopivat lakat tuttuun tapaan kaapista kahmaisemalla ne pari, jotka ensimmäisenä tuntuivat sopivan teemaan. Tässä vaiheessa pöydällä nököttivät siis Essien sininen tekstuuri Lots of Lux ja O.P.I:n musta satiinilakka 4 in the Morning. Aloitettuani lakkaamisen tajusin, että jotain oleellista puuttui, ja käsi käväisi noutamassa lakkakaapista vielä Lumenen hopeisen tekstuurin joka kantaa nimeä Hopeahiekkaa. Se päätyi nimettömiin maksimoimaan kokonaisuuden säihkehdintää.

Ensimmäisenä koristelin peukalon hopeisilla kiemuran muotoon asetelluilla pilkuilla, tähän käytin O.P.I:n lakkaa DS Radiance. Peukalon viimeistelin vielä mattalakalla, ja siirryin muiden kynsien kimppuun. Vastaavia koukeroita syntyi myös etusormiin, keskisormiin ja pikkurilleihin ja niihin käytin Golden Rosen mustaa Holiday -sarjan tekstuuria, numeroa 60 sekä jo nimettömiin päätynyttä Lumenen Hopeahiekkaa. Seuraavaksi tein nimettömiin pilkut Essien Lots of Luxilla, jotka myöhemmin täydensin vielä kirkkailla lasistrasseilla. Peukalokaan ei näyttänyt ihan siltä miltä piti, joten lisäilin sinne vielä pilkkuja Essien Lots of Luxilla jonka jälkeen onneksi tajusin lopettaa. Kynnet olivat juuri mitä halusin, eli tummat ja kimaltavat, vaikken tällaista lopputulosta olisi osannut alunperin ajatellakaan. On se vain mukavaa, kun pääsee purkamaan luovuuttaan ihan ilman rajoja, vaikka kyse olisikin sitten “vain” kynsistä!

Lopuksi minulla olisi ihan asiaakin liittyen jo otsikossa mainitsemaani tulevaan miittiin. Olemme siis suunnitelleet Facebookissa Uudenmaan kynsiharrastajien ryhmäläisten kanssa kynsimiittiä Helsinkiin. Miitti tullaan pitämään 16.4. Pitkät Kynnet -blogin Vivekan luona ja ilmoittautuminen on juuri nyt auki. Paikkoja ei ole paljoa, joten kannattaa pitää kiirettä! Miittiin ovat tervetulleita kaikki yli 18-vuotiaat kynsiharrastajat joilla on jokin sosiaalisen median kanava käytössä kynsikuvien julkaisua varten. Tämä voi olla esimerkiksi blogi, Instagram- tai Periscope-tili, eikä seuraajien määrällä ole merkitystä, kunhan se on suhteellisen aktiivisessa käytössä ja sisältää pääasiassa kynsiä. Miitin herkku- ja ruokapuoli järjestetään nyyttärimeiningillä, ja miitin jälkeen jaetaan goodie bagit kaikille osallistujille. Tästä pääset ilmoittautumaan!

Kuinka huolellisesti te yleensä suunnittelette lakkauksenne?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

26 Comments

 • Reply Jasmin N

  Ihanat nämäkin kynnet taas jälleen kerran!

  <3: Jasmin N | Little Things With Jassy

  24.2.2016 at 13:38
 • Reply Diana A

  Aivan tolkuttoman ihanat <3 Sulla on sama "tekniikka" lakkausten suunnittelemattomuudessa kuin minullakin 😀

  24.2.2016 at 14:07
 • Reply Emmi

  Ooh, ihan mielettömän upeat! <3 osaisinpa mäkin tehdä lakkauksia sen kummemmin suunnittelematta! Mun täytyy aina miettimällä miettiä ja suunnitella lakkaus, muuten siitä ei tuu yhtään mitään 😀

  24.2.2016 at 14:19
 • Reply Dimavarien

  Wau, nää on kyllä todella ihanat. <3 Varsinkin tuo peukalonkynsi on sievä koristeluiltaan.

  24.2.2016 at 15:06
 • Reply Hannatic

  Mulla harvoin toimii suunnittelemattomuus! Yleensä jos vaan istahdan lakkauspöydän ääreen että jaahas, lakataanpas vähän kynsiä niin kiemurtelen kolme tuntia tuskissani että MITÄ MÄ LAKKAAN ja poistan neljä kertaa kaiken, tuskastun koko touhuun ja kyllästyn kaikkiin väreihin koska kaikki on vääriä ja päädyn johonkin yksiväriseen nudeen… ja sitten ajattelen että no jos nyt jotkut nopeat leimat vielä niin saa matskua instagramiin ja sitten en osaa päättää mitä leimaisin ja millä värillä jne jne 😀 Siksi tykkään niistä instan kaikista haasteista, saa edes jonkun idean minkä pohjalle lähtee rakentelemaan.

  Eikä siis puhettakaan että saisi jotain näin ihanaa aikaan! Ihan sydämet silmillä täällä katselen näitä!

  24.2.2016 at 15:25
 • Reply Belegwen

  Oi miten kivat! Mä en ikinä suunnittele kynsiä etukäteen, ehkäpä siksi juuri vaan leimailen. 😀 😀

  24.2.2016 at 16:46
 • Reply Heidi

  Ihanat värikontrastit näissä 🙂
  Ite varmaan 50/50 suunnittelen ja en. Riippuu aivan fiiliksistä ja oonko nähnyt jotku kynnet juuri mitkä on antanut järkyttävän inspismatkimispuuskan 😀

  24.2.2016 at 18:07
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Jasmin! ♥ 🙂

  24.2.2016 at 18:22
 • Reply Nena Sofia

  Hihii kiitos Diana! <3 Hauskaa, että meillä on sama "tekniikka" 😀

  24.2.2016 at 18:26
 • Reply Nena Sofia

  Suuret kiitokset Emmi! <3 Tapansa kullakin, tärkeintähän se on että löytää sen mieluisimman tavan itselleen 🙂

  24.2.2016 at 18:27
 • Reply Nena Sofia

  Oih kiitos Dimavarien! <3 Peukusta pidin itsekin kovasti 🙂

  24.2.2016 at 18:29
 • Reply Enail

  Voi miten upea kokonaisuus! Todella näyttävä ja tyylikäs 🙂 Mulla on yleensä jonkinlainen visio kun aloitan lakkaamisen. Usein aika tarkkakin. Joskus menen suunnitelman kanssa loppuun asti, joskus lopputulos on jotain ihan muuta 😀

  24.2.2016 at 18:34
 • Reply Tintti

  Vallan ihanat pilkkukoristelut ja niin ihanat värit! Kaunista kynsitaidetta jälleen :).

  24.2.2016 at 18:41
 • Reply mmgri

  Todella päheet!

  24.2.2016 at 19:24
 • Reply Nena Sofia

  Hih no on mullakin noita päiviä! 😀 Ja haasteet on munkin mielestä välillä piristäviä, tosin jos niitä tekee liikaa niin alkaa tuntua turhan pakkopullalta :/

  Mutta siis voi eikä sun kanssas, suuret kiitokset ihanista kehuista <3 <3

  24.2.2016 at 20:40
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos! 🙂 Hih, siinä kyllä käy äkkiä niin että jumiutuu johonkin tekniikkaan jos ei koskaan suunnittele kynsiä etukäteen. Mä tykkään vaihdella tekniikoita kun kyllästyn niin äkkiä, mutta kyllä tulee itsekin välillä jumitettua pitkäksi aikaa jonkin tietyn tyylisiin kynsiin 😀

  24.2.2016 at 20:42
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Heidi! 🙂 Se on kyllä kivaa jos ei aina suunnittele etukäteen, tulee ihan erilailla toteutettua itseään siinä prosessin aikana 🙂

  24.2.2016 at 20:45
 • Reply Nena Sofia

  Oi kiitos Enail! ♥ 🙂 Mullakin käy muuten tuota, että jos sattuukin olemaan jokin suunnitelma etukäteen, niin lopputulos on tosiaankin jotain ihan muuta sen vision kanssa 😀

  24.2.2016 at 20:47
 • Reply Nena Sofia

  Voi kiitos Tintti! 🙂

  24.2.2016 at 20:48
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos! 🙂

  24.2.2016 at 20:50
 • Reply Satsuli

  Oih miten ihanat, iskee kyllä syvälle nää kynnet. :3 Mää en myöskää suunnittele mitenkään erityisesti kynsien laittoa. Joskus tiiän koristelutyylin, mut nappaan silti lakat nuin vaan. Yleensä silti lakkaan ensin ja sitte mietin koristeluja. 🙂

  24.2.2016 at 21:46
 • Reply Nanne

  Hieman erilaiset kynnet, kuin mitä on tottunut siulla näkemään ^.^ Mutta on siis hirmuisen nätit lakkaukset ♥
  Miun pitää yleensä suunnitella mielessäni lakkaukset, muuten kynsille pääsee vain yksi värilakka 😀 Ja yleensä siinä vielä käy niin, että kohta mielessä on jo kymmeniä eri variaatioita, jonka lopputuloksena on pelkkää sillisalaattia (kuten tälläkin hetkellä) :DD

  25.2.2016 at 05:58
 • Reply eekku

  Nätit

  25.2.2016 at 07:00
 • Reply Nena Sofia

  Voi kiitos Satsuli <3 Sehän on vain tärkeää että on löytänyt itselleen sopivimman tyylin lakata 🙂

  27.2.2016 at 12:13
 • Reply Nena Sofia

  Hih joo, mulla on nyt ollut pitkään joku pinkki-kausi meneillään, ja tullut tosi hempeitä kynsiä tehtyä 🙂 Mutta näistä tuli itsellekin tosi mieluisat, kiva kuulla että säkin tykkäät 🙂 ♥

  Tosi hyvä että itse tiedät jo miten sun on parasta kynnet toteuttaa! Mä en yleensä ole tarpeeksi kärsivällinen suunnittelemaan etukäteen, kun ideat tulee esiin vasta lakkauspöydän ääressä 😀

  27.2.2016 at 12:16
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos 🙂

  27.2.2016 at 12:17
 • Leave a Reply