Follow:

Voihan hampaanpoisto!

Voi itku sentään! Muistatteko, kun kerroin teille juuri, että minulla olisi tällä viikolla aika suukirurgille joka tarkistaisi vielä yhden viisaudenhampaani, joka olisi tarkoitus poistaa kuun lopussa? No, se aika oli torstaina. Matka hammaslääkärille taittui bussilla, ja kesken matkaa jouduin vaihtamaan toiseen bussiin joka tietenkin oli 15 minuuttia myöhässä. Kun vihdoin pääsin haluamalleni bussipysäkille, olin hammaslääkäristä myöhässä jo 10 minuuttia ja loppumatka taittui juosten. Juoksin suoraan klinikan ovista sisälle ja ilmoittautumis-pisteelle, josta ystävällinen hoitaja opastikin minut kiireesti oikeaan huoneeseen. Huoneessa istahdin alas, ja sain kouraani kasallisen erilaisia pillereitä, joista kuulemma suurin osa oli antibiootteja ja yksi oli särkylääke. Ehdin jo nielaisemaan ensimmäisen kunnes tajusin kysyä, että mitä tässä oikein tänään tehdäänkään. Hoitaja katsoi minua ystävällisesti hymyillen, ja totesi, että nyt poistetaan sinulta hammas. Tuijotin hoitajaa hieman epäuskoisesti, ja selitin hänelle ja vieressä seisovalle kirurgille että hampaanpoistoonhan oli varattu toinen aika kuun lopusta, ja nyt oli vain tarkoitus tarkistaa jos hampaassa on jotain erityistä huomioitavaa. Kaksikko katsoi hetken toisiaan ja sitten taas minua, jonka jälkeen hoitaja selitti että minun olisi ihan turha tulla tänne uudestaan silloin, kun asia voitiin hoitaa jo nyt. 
Jotta voisitte ymmärtää tuntemukseni, on minun pakko tunnustaa että poden aivan kamalaa hammaslääkärikammoa. Olen myös hyvin taipuvainen ahdistumaan ja panikoitumaan ylipäänsäkin herkästi sellaisista tilanteista, mistä kaikki eivät niin hätkähdäkään. Voitte siis vain kuvitella, kuinka paniikkiin menin. Olin nimittäin ehtinyt jo lukemaan paljon kauhukokemuksia hampaan kirurgisista poistoista, enkä saanut päästäni poistumaan ajatusta siitä, kuinka paljon toimenpide tulisi sattumaan, ja kuinka ihmeessä pääsisin pois klinikalta – olinhan alunperin varautunut tulemaan varsinaiseen hampaanpoistoon saattajan kanssa jolloin minulla olisi kyyti kotiin. 
Operaatio sujui kaikesta huolimatta lähes ongelmitta, tosin sen jälkeen olin pitkään aivan shokkimaisessa tilassa enkä vieläkään ihan muista, mitä kaikkea kirurgi höpötti tapahtuman jälkeen. Muistan vaan pari sekavaa puhelua jotka soitin miehelleni ja hänen äidillensä sekä omalle isälleni, jotta saisin jotenkin kyydin kotiin. Mieheni äiti onneksi pääsi minut hakemaan ja kotiin pääsinkin melko pian ja siinä vaiheessa ahdistuskin oli kadonnut.
Kerrottakoon vielä, että itse hampaanpoisto oli melkoista herkkua tähän jälkikäteen tulevaan kipuun verrattuna, ja olenkin tässä viimeiset pari päivää vedellyt särkylääkkeitä “kaksin käsin”. Onneksi turvotus sentään on jo laskussa, leuka oli nimittäin poiston jälkeen melkoinen möhkäle!
Mutta siirrytäänpä iloisempiin aiheisiin. Viimeisimmän lakkauksen jälkeen jäin kaipailemaan uutta liukuväriä kynsilleni, ja sellaisen toteutinkin heti, kun edellisen lakkauksen sain poistettua. Kynsille töpöttelin siis liukuna Essien maitokaakaon sävyistä Chinchillyä ja Nfu Oh:n nudea crellylakkaa numero 18. Tämän jälkeen totesin, että testaamattomana odotellut Essencen Truth or dare? -glittertopperi sopisi värimaailmaan paremmin kuin hyvin, ja sudinkin sitä sitten etusormiin, keskisormiin ja pikkurilleihin yhden kerroksen.

Peukaloihin ja nimettömiin päädyin maalaamaan valkoisia höyheniä ensimmäistä kertaa, sillä värimaailma suorastaan huusi niiden perään. Höyhenet maalasin ohuella koristelusiveltimellä ja valkoisella Mont Marten akryylimaalilla. Lopuksi viimeistelin kynnet paksulla kerroksella Seche Viteä.

Kynsistä tuli oikein ihanan utuiset ja unenomaiset, ja värimaailmastakin pidin kovasti. Myös Essencen glitteri miellytti silmää kovastikin, ja luulenpa, että sille löytyy paljon käyttöä jatkossakin.
Mitäs teille kuuluu?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

28 Comments

 • Reply eekku

  Söpöt kynnet

  21.11.2015 at 09:37
 • Reply Katarooma

  Onpa ihana lakkaus! <3 Ps: Multa on viety kaikki viisaudet ja siitä onneksi selviää hengissä. Tsemppiä! <3

  21.11.2015 at 09:54
 • Reply Emmi

  Oih ihanat! <3

  21.11.2015 at 10:14
 • Reply Sissi

  Kauniit kynnet! Mulla on myös epämiellyttäviä hammaslääkärimuistoja, olem mm. peruuttanut päin toista autoa hammaslääkärin parkkipaikalla:P

  21.11.2015 at 10:46
 • Reply Emma

  Aivan ihana, unenomainen värimaailma! Tuo Essencen glitter on todella kaunis! Sympatiat hammaslääkärihommista sinne, mulla on takana neljä viisurinpoistoa ja eihän se ikinä mitään erityisen miellyttävää ole. Toivottavasti olo helpottaa kokonaan pian 🙂

  21.11.2015 at 11:38
 • Reply Kata/Shopaholic

  Ihanat kynnet! 🙂 Eiks oo kuitenkin kiva, etta homma on nyt pois paivajarjestyksesta? Tsemppia, toivottavasti olo helpottaa pian!

  21.11.2015 at 13:11
 • Reply Bunnytailnails

  Mä oon niin onnellinen sun puolesta, kun uskalsit jäädä sinne tuoliin istumaan. Mieti minkä jännäkakan sää säästit, kun ei tarvinnut etukäteen pelätä! Mä en suostu enää menemään hammaslääkäriin ellei ole pakko, koska olen käynyt kaiken hankalimman kautta hampaiston suhteen (kaikki maitohampaat vedettiin pois, 10 vuotta oikomishoitoa, leuansiirtoleikkaus, kaikkien viisurien poisto ennen puhkeamista, parin vuoden tulehdus juurihoidetussa hampaassa josta sitten lopulta paljastui anatomisesti ylimääräinen korkkiruuvijuuri täynnä mätää + tohon viimeiseen liittyen yksi leikkaus ja puolen vuoden juurihoidot). Luulis jo, että olis tottunut, mutta ei. Aina se on yhtä inha paikka mennä käymään. Yöks! Mut siis joo, kynsiin :D. Nää on ihan mahtavan sävyiset. Mun on ehkä vähän pakko matkia, kun mullakin on tuo Essencen glitter testaamatta vielä. Tähän tää käy niin maan perusteellisen kauniisti. Mä kyllä joudun valitettavasti leimaamaan noi haituvat kynsiin, kun ei musta ole tekeen noin hienoa käsityötä :).

  21.11.2015 at 15:32
 • Reply salla

  Todella kauniit ja harmoniset kynnet !

  Ja stemppiä hampaanpoistosta toipumiseen… Mulla on vähän samallainen kokemus kun pari vuotta sitten menin YTHS:lle näyttämään tulehtunutta alaviisuria ja hammaslääkäri sitten siinä aikansa sorkittuaan totesi, että napataan toi kunnolla puhjennut yläviisuri pois, koska se painaa siihen ala-ikeneen… Mulla on ala-aste ikäisenä pari epäonnistunutta hampaanpoistokokemusta (puudutus ei vaikuttanut kunnolla) ja arvatenkin menin pienoiseen paniikkiin siitä poisto-operaatiosta. Se menikin onneksi yllättävän hyvin, mutta hammaslääkäri vähän mokasi, eikä määrännyt antibiootteja siihen alaikenen tulehdukseen, joten viikon kärvistelin siinä poiston jälkeisessä kivussa + tulehduskivussa, ennen kun sain uskoteltua YTHS:lle että kuolen siihen kipuun ja sain uuden ajan hammaslääkärille. Tämä sit kurkkas vaan mun suuhun ja muistaakseni sanat oli jotain “herran jumala, miten sulle ei ole määrätty antibiootteja aiemmin kun jo viikko sitten täällä on ollut akuutti tulehdus”… Oli muuten maailman ihanan tunne kun sitten sain ne antibiootit (kahdet vielä päällekäin) ja se jumalaton kipu mitä olin kärsinyt jo pari viikkoa, katosi melkein välittömästi… Vuosi sitten sainkin tän kokemuksen jälkeen paniikkikohtauksen siinä kiurgin pöydällä kun kaksi seuraavaa hammasta vietiin suusta (sillä kerralla kaikki meni kyllä hyvin) ja nyt olen vältellyt ton viimeisen hampaan poistoa kaikin keinoin, koska jostain syystä ei oikein mieli tee astella sen lekurin eteen, joka on tehnyt jo yhden hoitovirheen suuni kanssa ja kerran päässyt todistamaan hysteeristä itkukohtausta juuri kun olivat saaneet kaiken streriloitua ja leikkausvalmiiksi…

  21.11.2015 at 19:19
 • Reply Fani

  Voi kamala! Jos mulle olisi käynyt noin, niin olisi hammaslääkäri ja hoitaja saanut hetken katsella, että mihis se Fani on kadonnut! :DD Mulla olisi siis edessä edelleen 4 viisurin poisto! Eikä sitten yhtään hotsita se poisto! 😀

  Mutta kynsistä sen verran, että ne on ihan täydelliset. <3

  22.11.2015 at 08:07
 • Reply Mili Manicure

  This is stunning! So pretty!
  http://www.milimanicure.blogspot.co.uk

  22.11.2015 at 13:07
 • Reply Nanne

  Hui! Onneksi se on nyt kärsitty sitten, jaksuhaleja toipumiseen ♡
  Mutta onhan vaan älyttömän ihanat lakkaukset! ♡

  24.11.2015 at 08:24
 • Reply Tinkerbell

  Hui mikä ylläri, mä olisin varmasti lähtenyt äkkiä karkuun tossa kohtaa :D. Aivan yli ihanat kynnet♥

  24.11.2015 at 15:45
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos! 🙂

  25.11.2015 at 05:47
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Katarooma! ♥ Hyvä tietää, ettei se ole tappavaa 😀 Mä en kyllä tiedä miten selviän, kun yksi pitäisi ainakin poistaa vielä! :/

  25.11.2015 at 05:49
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Emmi! <3

  25.11.2015 at 05:50
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Sissi! 🙂 Ja voi kamala, en kyllä yhtään ihmettele! Mä ainakin oon ihan sekasin aina hammaslääkärin jälkeen, jotenkin sellaisessa shokissa 😀

  25.11.2015 at 05:51
 • Reply Nena Sofia

  Kiitoksia Emma! ♥ 🙂 Ja olo tosiaan helpotti aika äkkiä, nyt ei ole enää kuin aavistuksen arka ja turvonnut tuo leuka, mutta pahin on jo takana 🙂

  25.11.2015 at 05:56
 • Reply Nena Sofia

  Kiitoksia! Ja ehdottomasti olen nyt iloinen että se on takanapäin, vaikka nyt stressaakin että pitäisi vielä toinen poistaa… No onneksi se ei ihan heti ole edessä 😀

  25.11.2015 at 05:58
 • Reply Nena Sofia

  Hyi kamala, mä ihan järkytyin kun tätä luin! Toivottavasti sun tuskat olisi jo takanapäin, eikä tarvitsisi enää vastaavia kärsiä. Ja oon mäkin ilonen että siihen jäin, eihän se jälkikäteen ajateltuna niin kamalaa ollutkaan. Jotenkin menin vaan ihan shokkiin kun tuli niin äkkiä 😀 Kiitos muuten ihanista sanoistasi <3 Essencen glitteri oli muuten sellainen jota itsekin pitkään mietin, että minne sen voisi tunkea, mutta nyt uskoisin, että se varmaan sopii aika moneenkin paikkaan 🙂

  25.11.2015 at 06:02
 • Reply Nena Sofia

  Kiitoksia Salla! 🙂 ♥

  Voi kamala mitä kokemuksia sulla, hyi sentään 🙁 Onneksi niistä kuitenkin selvisit, vaikka todellakin ymmärrän miksi et sitä viimeistä hammasta haluaisi poistattaa. Mutta eiköhän sekin hyvin mene, ja ainahan voit varata ajan johonkin muualle kuin sinne missä olet niitä tähän asti poistanut?

  25.11.2015 at 06:04
 • Reply Nena Sofia

  Hahhah, ihana Fani 😀 Mutta kyllä sunkin kannattaa pikkuhiljaa alkaa hoitamaan niitä alta pois, ettei aiheudu turhaa stressiä siitä 🙂

  Suuri kiitos kehuista <3

  25.11.2015 at 06:06
 • Reply Nena Sofia

  Thank you so much! 🙂 ♥

  25.11.2015 at 06:06
 • Reply Nena Sofia

  Kiitoksia kehuista ja haleista Nanne! ♥ Ja toden totta, onneksi homma on nyt takanapäin 🙂

  25.11.2015 at 06:07
 • Reply Nena Sofia

  Hahhah, kyllä munkin teki mieli 😀 Jotenkin menin niin paniikkiin että olin vaan hiljaa paikallani ja tyydyin kohtalooni 😀 Kiitoksia kehuista ♥♥

  25.11.2015 at 06:09
 • Reply Tintti

  Huh, toivottavasti kipu ja turvotus ovat jo historiaa! Kaikenlainen hampaiden operointi on kauheeta hommaa ja olet kyllä rohkea kun jäit operoitavaksi vaikka et ollutkaan ehtinyt varautua asiaan etukäteen :). Ihanan suloiset kynnet, tykkään kovasti tästä värimaailmasta!

  26.11.2015 at 11:07
 • Reply Nena Sofia

  Apua kun näitä kommentteja on jäänyt näin pitkältä vastaamatta, huih 😮 Mutta nyt tosiaan ainakin kipu on jo historiaa, haavakin on parantunut oikein nätiksi. Ainoa vaiva on suuhun jäänyt kolo, jonne meinaa kokoajan jäädä ruokaa hengaamaan. Ei siinä muuten mitään, on ainakin aina eväät mukana kuin hamsterin poskissa konsanaan, mutta harmillistahan se on joka ruokailun jälkeen lähteä peilin eteen kaivelemaan poskea :'D No, ehkä se siitä jotenkin asettuu, ei olisi kiva jos loppuelämäksi jäisi vaivaamaan.

  Mutta hei, kiitoksia kehuista! ♥ 🙂

  11.12.2015 at 20:32
 • Reply nita

  Ihanat!!.nämäkin <3 vau!!! -sisko

  16.12.2015 at 23:21
 • Reply Nena Sofia

  Voih kiitos ihana!! <3 🙂

  18.12.2015 at 23:41
 • Leave a Reply