Follow:

Syksyn viimeiset ampiaiset

Mikä mahtaa olla kesän ärsyttävin asia? Omasta mielestäni se on ehdottomasti ampiaiset. Kuulun siihen onnekkaaseen kastiin, jota ei yksikään ampiainen ole koskaan pistänyt, ja pidän tärkeänä että asia pysyykin sellaisena. Oikeastaan, olen siitä suorastaan pakokauhuisen pakkomielteistynyt, sillä kukas sitä tietää, olenko mahdollisesti hengenvaarallisen allerginen moisille pistiäisille kun siitä ei mitään todisteita tähän ikään mennessä olla saatu? Niinpä. Täten pysyttelen siis mielelläni vähintään kymmenien metrien etäisyydellä moisista surisijoista, ja jos ne kehtaavat tulla lähelleni istun (tai seison) tasan tarkkaan milliäkään liikkumatta paikoillani kunnes otukset tajuaa ettei minussa ole mitään mielenkiintoista. Toivottavasti tekniikkani ei petä, ja pysytään hyvissä väleissä pörriäisten kanssa hamaan tulevaan asti, eikä konflikteja pääse tulemaan.
Ampiaiset ovat kuitenkin mielestäni yksiä hienoimmista hyönteisistä, ja niitä onkin mukavaa tutkailla esimerkiksi television ruudun välityksellä. Tässä jokin aikaa sitten sain Mi Nailsilta testattavaksi läjän vinyylejä, joita tutkiessani löysin kuvion joka esitti hunajakennoa ja totesin, että ampiaisia voisi olla ihan turvallista ja mukavaa tutkailla kynsilläkin. Ideaa hiottuani päätin ryhtyä tuumasta toimeen.
Kynsillä käytin ainoana lakkana Essencen Love is in the airia, jota on kaikilla kynsillä pohjavärinä kaksi kerrosta. Tällä kertaa annoin lakan kuivua ajan kanssa, enkä lisännyt väliin pikakuivattajaa vaan asettelin vinyylit suoraan värilakan päälle. Vinyyleissä oli siis tälläkin kertaa melko pientä ja tiheää tuo kuvio, ja aikaisemmin olen kohdannut ongelmia vastaavan tyylisten arkkien kanssa sillä en ole saanut niitä tarttumaan kynsille joka puolelta. Tällä kertaa kuitenkin tuntui siltä, että vinyyli tarttui nätimmin jopa näille hyvin kuperille kynsilleni, ja epäilenkin, että välissä ollut pikakuivattaja on aikaisemmin aiheuttanut ongelmani sen ollessa kuitenkin melko kiiltävä ja kova, ja siten huono tarttumapinta.
Tällä kertaa käytin vinyylien päällä akryylimaalia, jonka tuputtelin paikalleen meikkisienellä, ja sekin ehkä osaltaan vaikutti lopputulokseen. Joka tapauksessa vinyylit toimivat siis tällä kertaa täysin moitteetta ja kennokuvio siirtyi kynsille kauniisti. 

Kuvion kuivuttua maalasin päälle ampiaisia akryylimaaleilla käyttäen erikokoisia koristelusiveltimiä. Siipiin käytin lähes vedeksi ohennettua akryylimaalia, jolloin sain niistä mukavan läpikuultavat. Kynnet viimeistelin kerroksella Seche Viteä, ja niin olikin turvalliset pörisijät valmiit. Lakkauksesta tuli melko sympaattinen ja hauska, enkä voinut olla pitämättä siitä! 

Hunajakenno-kuvioiset vinyylit olen tosiaan saanut Mi Nailsilta testattavaksi, ja näitä voit tilata itsellesi täältä. Hintaahan Mi Vinylseillä ei juurikaan ole, eli jos kennot kiinnostaa niin ehdottomasti näitä suosittelen.
Millaisia mielipiteitä teillä on ampiaisista?

*** Vinyylit saatu testattavaksi, linkkien klikkailusta en hyödy

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

32 Comments

 • Reply Venla.s-89

  Hauskat! 🙂

  25.10.2015 at 14:57
 • Reply Kynsille /(kynsille.wordpress.com)

  Täytyykin töpötellä ensi kerralla kun käytän vinyylejä, en nimittäin saanut viimeksi onnistuneesti vinyylin kuviota kynsille… :/ mut nää on ihan mahtavat taas kerran! Taidokasta maalailua 🙂

  25.10.2015 at 15:31
 • Reply Katarooma

  Voi mahoton, ku nää on mahtavat! <3

  25.10.2015 at 15:34
 • Reply Johanna

  Hienot kennot 🙂 kuulun samaan joukkoon, tosin paikalla pysymisen sijasta juoksen minkä jaloista pääsen 😀

  25.10.2015 at 17:51
 • Reply Bunnytailnails

  Rakastan <3! Siis en amppareita, joita vihaan yli kaiken, vaan näitä kynsiä :D. Olen myös onnellisen tietämätön omasta allergisuudestani ja kehittänyt melkoisen fobian näitä pörriäisiä kohtaan. Tuntuu, että tää on vähän niin kuin lottovoitto: joku voittaa aina. Mä en vaan halua olla voittaja tässä kategoriassa. Mesiläisiin (joo, oikeesti ne on h:lla, mutta toi on hellyttelynimi :)) olen alkanut oikeastaan ihastua ja meidän takapihalla majailee yksi erakkokimalainen, joka on oikeastaan aika söpö. Mutta ampiaisista en tykkää. Ne näyttääkin jo sellaisilta ilkeiltä hävittäjiltä, samoin kuin paarmat. Nää kynnet on kyllä mun mielestä mesiläisiä, kun siinä on noita hunajakennojakin. Voiks nää olla mesiläisiä, jookos, voihan?

  25.10.2015 at 19:30
 • Reply Verieana

  Voi miten nättejä amppareita! Tosin itsekin mielummin pysyttelen kaukana oikeista, vaikka on joskus tullut (vahingossa) kokeiltua sekin, etten allerginen niille ole…

  25.10.2015 at 20:53
 • Reply Emmi

  Vautsi, ihan mahtavat kynnet! 🙂

  25.10.2015 at 21:31
 • Reply Fani

  Vihaan ampiaisia yli kaiken! Mua on muutaman kerran päässyt pistämään jotenkin yllättäen ja voin kertoa, ettei se tunnu ollenkaan kivalta. 😀 Nyt kun oltiin Saksassa niin minä ja äiti oltiin aivan hermona, kun ampiaiset pörräsivät ympärillä ja ravintolassakin lähdettiin sisälle syömään, kun taas muut vaan istuvat ihan muina miehinä niiden kanssa. 😀

  Kynnet on kumminkin todella kivat, vaikka en ampiaisista pidäkään! 😀

  26.10.2015 at 05:57
 • Reply Nanne

  Voi vits, kuinka söpsöjä pörriäisiä olet maalaillut ♡
  Vaikka en tykkää yhtään amppareista ja muista ikävistä öttiäisistä, niin nää kynnet kyllä sulatti miun sydämen ^.^

  26.10.2015 at 08:17
 • Reply Sole/nailOxtail

  Ampparit ja kaikki muutkin pompparit on ihan jees. Kynnet ovat taas erittäin jees, tosi kauniit!

  26.10.2015 at 09:00
 • Reply eekku

  Mahtavat

  26.10.2015 at 12:03
 • Reply Satsuli

  Hiii miten vekkulit ja ihanat!! <3 Mää oon melko viilipytty ampparien ja muitten pörisiöiden kans, monet muut lähtee kiljuun ja juoksenteleen päättömänä jos ne näkee ampiaisen, mut mää käpöttelen vaan nätisti eteenpäin ja jätän surisijan huomiotta. 😀 Hämähäkit on asia erikseen, hyii.. :s

  26.10.2015 at 13:02
 • Reply Tintti

  Ampparit ja mehiläiset ja kimalaiset ja mitä niitä nyt on ovat hirveän pelottavia olentoja, joita juoksen mieluusti karkuun. Kun olin ihan pieni tytöntyllerö, ampiainen oli mennyt mun kengän sisälle ja kun laitoin jalan kenkään niin se parka pisti hengenhädässään mun jalkapohjaan. Siitä se sitten alkoi, pakkomielteinen pörrääjien pelko.

  Mutta mielleyhtymistä asiaan. Todella upeat ja sympaattiset ampiaiskynnet! Taas täällä ihmettelen ja ihailen sun käsinkoristelutaitojasi, kyllä on vaan kaunista jälkeä :). Kennokuvio näyttää kivalta ampiaisten alla.

  26.10.2015 at 17:06
 • Reply Helmi TPT

  Upeat kynnet! Katoin ensin, että oot käyttänyt siirtiksiä, hienot ampparit! Toi kennokuvio on niin hieno, noita täytyy hankkia. Mulla on amppareiden kanssa vähän sama, koskaan ei oo pistetty ja pelkään allergiaa…

  26.10.2015 at 18:05
 • Reply Tinkerbell

  Upeet kynnet! Mua ei kans ole koskaan amppari ym. pistänyt ja pelkäänkin olevani niille allerginen, koska hyttysten ja paarmojen pistoistakin tulee ihan järkyttävän kokosen patit. Edellisenä kesänä paarman jälkeen mun pohkeessa oli kauan melkein koko pohkeen kokonen sininen mustelma 😮 Mä en kyllä pysty ampparin lähestyessä olemaan paikallani vaan lähden kiljuen juoksemaan karkuun ihan hulluna :'D

  26.10.2015 at 18:55
 • Reply Enail

  Söpöt kynnet 🙂 tuollaiset maalatut pörriäiset ovat vielä ihan söpöjä, mutta pelkkä valokuva oikeasta otuksesta riittää laukaisemaan mussa jonkin asteisen kammon 😀 Ollaan siinä mielessä samiksia että muakaan ei ole vielä koskaan ampiainen pistänyt, mun lähestymistapa kohtaamiseen on kuitenkin ennemminkin juosta mahdollisimman kovaa karkuun kuin olla hiljaa paikallaan, mikä olisi kyllä ehkä järkevämpi lähestymistapa aiheeseen. Aika hyvin olen tälläkin taktiikalla kuitenkin onnistunut pistoja välttelemään.

  26.10.2015 at 19:47
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos! 🙂

  1.11.2015 at 00:55
 • Reply Nena Sofia

  Kannattaa kyllä testata töpöttelyä! Tällä kertaa tosin uskon, että lopputuloksen onnistumiseen vaikutti myös lakan nahkea pinta, johon vinyyli tarttui paremmin kuin lasinkiiltävään pikakuivattajaan 🙂 Kiitos kehuista <3

  1.11.2015 at 00:58
 • Reply Nena Sofia

  Oi että, suuret kiitokset! <3

  1.11.2015 at 01:00
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Johanna! 🙂 Vitsit mä höhöttelin tälle sun kommentille, kyllähän sekin ilmeisesti ihan toimiva tekniikka on 😀 Mä en vaan uskalla juosta, kun oon ihan varma että sitten se amppari ainakin suuttuu ja tulee jahtaamaan mua 😛

  1.11.2015 at 01:03
 • Reply Nena Sofia

  Hihhih, suuret kiitokset Malle! ♥ Ja tottakai ne voi olla mesiläisiä, mikäpä sen söpömpää 😀 <3

  1.11.2015 at 01:05
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Verieana! 🙂 <3 No, ainakin onni onnettomuudessa että et allerginen ole! Toivottavasti pysyvät kuitenkin jatkossa kaukana sinustakin 🙂

  1.11.2015 at 01:07
 • Reply Nena Sofia

  Kiitoksia Emmi! 🙂

  1.11.2015 at 01:09
 • Reply Nena Sofia

  Hyi kamala, en ymmärrä miten joku _ei_ pelkää ampiaisia 😀 Mutta hei, kiitos kehuista ihana, koitapa väistellä amppareita jatkossa 🙂 <3

  1.11.2015 at 01:12
 • Reply Nena Sofia

  Ihhii, kiitoksia Nanne! ♥ Itsekään en kyllä amppareista niinkään pidä, mutta tällä tyylillä maalailtuna ne on aikas söpöjä 😀

  1.11.2015 at 01:13
 • Reply Nena Sofia

  Ohhoh, ihan luonnossakin? Säpä olet hurja ;D Mutta hei, kiitos kehuista <3

  1.11.2015 at 01:15
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos! 🙂

  1.11.2015 at 01:19
 • Reply Nena Sofia

  Hihhii kiitoksia Satu! ♥ Jännää miten osaat olla tyynenä, mä jännitän aina niin paljon että hyvä jos pystyn hengittämään 😀 Hämppyjä sen sijaan en niin kamalasti pelkää, elleivät sitten ole omalla iholla kävelemällä 😛

  1.11.2015 at 01:21
 • Reply Nena Sofia

  Voih kamala mikä tilanne, hyi olkoon 😮 Mä usein pelkään että mulle kävisi noin, ehkä inhottavinta mitä voisi tapahtua! Toinen on se, että jos sellainen menisi korvaan – jostain syystä pelkään sitäkin aina 😀

  Suuret kiitokset kehuista, ihan tässä punastuu :') ♥

  1.11.2015 at 01:26
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Helmi! 🙂 Tuo on kyllä mahtava, kannattaa ehdottomasti hommata niitä. Kesäksi varsinkin tosi kiva kuvio 😀

  1.11.2015 at 01:27
 • Reply Nena Sofia

  Hui kamala! 😮 Koitapa siis pysyä kaukana kaikista pistiäisistä jatkossa!

  Kiitos kehuista 🙂 <3

  1.11.2015 at 01:30
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Enail! 🙂 Hassua, kuinka monella on tuo juoksemis-taktiikka käytössä. Itse olen jo pikkulikkana oppinut pysymään aina paikallani, kun en halua suututtaa niitä 😀

  1.11.2015 at 01:32
 • Leave a Reply