Follow:

Testaamattomien tekniikoiden tiistai: Vesimarmorointi

Lyhyen ajan sisällä silmääni on pistänyt monessa eri blogissa erilaiset, kauniit vesimarmorointikuviot. Olen jo pitkään halunnut testata tätä tekniikkaa kunnolla, sillä aikaisemmin olen kokeillut sitä vain tikulle, ja yhdessä manikyyrissä kahteen kynteen. Kun tajusin tämän, rupesin myös miettimään, kuinka monta muuta eri koristelutekniikkaa minulla on vielä testaamatta. Rajasin mukaan kaikki tekniikat, joita ei ole ollut yksissäkään lakkauksissani enempää kuin kahdella kynnellä/käsi. Tässä olisi lista:
 • Vesimarmorointi
 • Distressed / kuivan sudin tekniikka
 • Ikkakynnet
 • Ombre
 • Water spotted
 • Splatter
 • Leimaus (onhan tätä harjoiteltu, mutta yhtäkään valmista manikyyriä en ole leimaamalla toteuttanut)
 • Fishtail
 • Sugar spun
 • Hammaslankakynnet
 • Galaksikynnet

 

Tekniikoita kasaantui siis yhdeksän kappaletta, mikä on aika pitkä lista. Haluaisin mahdollisimman pian saada kaikki testattua, joten päätin ottaa käyttöön viikottaisen postauksen aiheesta. Tästä eteenpäin siis joka tiistai tulen postaamaan juttua jostain listalla näkyvästä koristelutekniikasta, ja julkaisen kuvia ensimmäisistä kyseisellä tekniikalla toteuttamistani kynsistä… Nauttikaa!

 

Niinkuin otsikko jo vihjaisi, homma lähtee käyntiin vesimarmoroinnista. Uuden tekniikan kanssa halusin turvautua tuttuihin ja varmoihin lakkavaihtoehtoihin, enkä halunnut monimutkaistaa hommaa käyttämällä erityisen montaa lakkaa, joten veteen tiputtelin sitten vuorotellen kahta melko uutta, mutta hyvin toimivaa lakkaani: Nfu Oh numeroa 01 eli valkoista, sekä O.P.I:n pinkkiä Kiss Me I’m Braziliania.
Ennen marmorointia lakkasin kynsille vain aluslakan, sillä olin lähes satavarma että kaikki menee pieleen, joten en halunnut käyttää paljoa aikaa esivalmisteluihin, vaikka yksi valkoinen kerros marmoroinnin pohjalla ei olisikaan ollut pahitteeksi.
Kun aluslakka oli kuivunut, tiputtelin siis vuorotellen valitsemiani lakkoja pyöreään vesikulhoon, ja kun rinkuloita oli tarpeeksi, aloin vetelemään lakkaan viivoja pienellä dotting toolilla. Lopputuloksena oli epämääräinen kukkakuvio, johon sitten dippailin kynsiäni.
Yllättäen homma sujuikin melko kelvollisesti. Koska muutamaan kynteen kuitenkin jäi häiritseviä kuplia ja niiden muodostamia reikiä, korjasin lopputulosta hiukkasen valkoisilla pisteillä. Pisteitä teinkin sitten aika paljon jokaiseen kynteen marmorointikuviota mukaillen, ja lopuksi kuorrutin kynnet vielä Sinful Colorsin holohipputopperilla, jonka jälkeinen lopputulos oli itseasiassa varsin hieno. Viimeistelin kynnet vielä lopuksi pikakuivattajalla.

 

 

 

 

 Mitäs mieltä olette ensimmäisestä vesimarmoroinnistani? Entäpä onko tällainen viikottainen postailu testaamattomista koristelutekniikoista aivan tyhmä idea?


Edit: Ennen marmorointia katselin paljon tutoriaaleja, ja erityisen inspiroivana pidin Heidin pari päivää sitten julkaisemaa videokaksikkoa tästä aiheesta. Jos marmorointi siis kiinnostaa, suosittelen vilkaisemaan ne läpi täältä.

 

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

36 Comments

 • Reply Heidi

  Aivan huippuhyvin oot onnistunut! Ihanat värit ja kaikki! <3 :) Oot luonnonlahjakkuus vesimarmoroinnissa!
  Ja oon otettu tuosta maininnasta, mikä postauksen lopussa on. ^_^

  20.1.2015 at 14:57
 • Reply Nena Sofia

  Oi vitsit, kiitos! <3 Ja tais olla alottelijan tuuria, olin meinaan ihan varma että nää menee pieleen ja pahasti 😀 Mutta hei, tietysti mun nyt piti sun ihanat videot linkata, sait tän homman näyttään niin helpolta että tuli ihan järjetön inspiraatio vesimarmorointiin, eli ilman niitä videoita ei kyllä ois tullu tähän ryhdyttyä 😀

  20.1.2015 at 15:05
 • Reply eekku

  Söpöt kynnet

  20.1.2015 at 15:37
 • Reply Johanna

  kyllä sait aikaan aika nätskät kynnet 🙂 kiva idea tuo on! Jotenkin mun on kyllä vaikee uskoa että sun testaamattomien tekniikoiden lista on noin lyhyt ku mulla vielä vuodenkin jälkeen pidempi :'D en tosin tiiä millon oot alottanut

  20.1.2015 at 15:44
 • Reply Katarooma

  Niin suloiset nää! Postaussarja on tosi hyvä idea…

  20.1.2015 at 16:24
 • Reply Bunnytailnails

  Voi ei miten kauniit! Muakin puraisi marmorointikärpänen, kun katsoin noita Heidin videoita. Oli se sen verran herkullisen oloista touhua, että nämäkin nakit lähtee mukaan jahka tässä ehtii :).

  20.1.2015 at 16:44
 • Reply Tinkerbell

  Ihanat! Tosi hyvin onnistunu (:

  20.1.2015 at 17:45
 • Reply Enail

  Oi, tosi kaunis ja onnistunut marmorointi 🙂

  Hyvä listaus. Itselläkin moni noista kokeilematta. Pitää laittaa oma todo-lista noista pystyyn, nii saa vähän vaihtelua tekemiseen.

  20.1.2015 at 18:30
 • Reply Amppu

  Oi, todella kauniit! 🙂

  20.1.2015 at 19:50
 • Reply Maiju

  Tosi hyvin onnistunut vesimarmorointi! Hirmu kauniit kynnet 🙂

  20.1.2015 at 20:15
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Eekku! 🙂

  20.1.2015 at 20:18
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos! 🙂 Ja nyt kun mainitsit, tajusin, että listasta puuttuu ainakin galaksikynnet, damn it, pitää päivittää! 😀 Mutta ihan tarkoituksella jätin pois esimerkiksi seepraraidat ja one stroket, kun kuuluvat kuitenkin käsinmaalailuun jota olen täälläkin esitellyt paljon 🙂 Muttasiis, voi olla, että lista vielä pitenee tässä ajan myötä kunhan uusia juttuja tulee mieleen 🙂

  20.1.2015 at 20:20
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos paljon Katarooma! <3 🙂

  20.1.2015 at 20:22
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos! <3 Ja joo, muakin tää on houkutellut kauheasti pitkän aikaa, mutta vasta noiden videoiden jälkeen päätin ruveta välittömästi puuhailemaan 🙂

  20.1.2015 at 20:23
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos! 🙂 <3

  20.1.2015 at 20:24
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos paljon Enail! 🙂 <3 Ja joo, kannattaa kasata omakin lista, itse koen tän ainakin melko helpottavaksi ratkaisuksi niin saa ainakin joskus jotain uusiakin tekniikoita testattua 🙂

  20.1.2015 at 20:25
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Amppu 🙂

  20.1.2015 at 20:25
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Maiju! 🙂 <3

  20.1.2015 at 20:25
 • Reply Roosa ScratchMeWithYourNails

  Kauniit kuviot oot kynsille saanu! <3 mäkin tein eilen vesimarmoroinnit, mutta eipä ne näin hyvin onnistunu. 🙂

  20.1.2015 at 20:29
 • Reply Johanna

  Joo mietin just et varmaan galaksit puuttuu ja sitten leimadegalit, sanomalehtikynnet, sugar spun ja sit semmoset jossa on jellyjä monta kerrosta ja niitten kerroksien väliin maalatut kuviot kuultaa läpi (mikähän tän nimi on). Muitakin tyylejä kävi mielessä mutta lakkahuuruissa unohtui :'D on tää kyllä kiva harrastus kun ei lopu jutut kesken ^^,

  20.1.2015 at 20:48
 • Reply Satsuli

  Vau, tosi hienot ekat vesimarmoroinnit! Täälä yks vihreä kateudesta. 😀 Miten on voinut nuin hyvin onnistua? 😮 Pitäisi kai sitäki hommaa testata taas joskus. Hyvä idea tuo testaamattomat jutsku. 🙂

  20.1.2015 at 20:53
 • Reply nailOxtail

  Kauniit! Söpöt! Ihanat värit! Vielä mä vesimarmoroinninkin kesytän! 🙂

  20.1.2015 at 21:26
 • Reply Outi

  Kauniit marmoroinnit! 🙂

  21.1.2015 at 06:39
 • Reply Emma

  Hyvin onnistuneet! Mä tykkään tosi paljon, värit ja kuviot on ihanat! 🙂

  21.1.2015 at 12:52
 • Reply Nanikaroliina

  oiii todella hyvin onnistuit ! 🙂 <3

  21.1.2015 at 19:16
 • Reply Nena Sofia

  Oi kiitos! 🙂 <3 Jos oot ne jo postannu, niin tässä härdellissä en oo vielä ehtinyt kattomaan, mutta varmasti ovat hienot! 🙂

  21.1.2015 at 19:30
 • Reply Nena Sofia

  Hohhoh, äläpä turhaan kadehdi 😀 Mutta kiitos paljon kehuista! Näitä varten tein kunnon esivalmistelut ja olin varustautunut katsomalla järjettömän määrän tutoriaaleja, ja lisänä oli toki se kuuluisa aloittelijan tuuri 😀

  21.1.2015 at 19:32
 • Reply Nena Sofia

  Voih että, kiitos kiitos! <3 aivan varmasti kesytät 🙂

  21.1.2015 at 19:33
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Outi! 🙂

  21.1.2015 at 19:33
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Emma! 🙂

  21.1.2015 at 19:33
 • Reply Nena Sofia

  Hihii, kiitos kiitos! 🙂 <3

  21.1.2015 at 19:34
 • Reply Helmi / The Polishing Touch

  Huippukiva idea postaussarjalle, jään innolla odottamaan jatkoa 🙂 Ja siis ihan mielettömän hyvin oot onnistunut näissä, todella kauniit ja herkät. 🙂

  21.1.2015 at 20:12
 • Reply Nena Sofia

  Jeps, eli leimadecalit, tuplaleimat jne. kuuluu leimaamisen alakategoriaan, joten en lisännyt niitä erikseen siksi. Sanomalehtikynnet on testattu jo, mutta sugar spunit tosiaan unohtui! En ollut muistanutkaan koko tekniikan olemassaoloa 😀 Tässä harrastuksessa tosiaan riittää puuhaa … 🙂 Mutta siis, tämän postauksen tarkoituksena nyt ei ollut listata kaikkia maailman koritelutekniikoita, vaan lähinnä saada minulle jotain tavoitteellisuutta postaamiseen siten, että varmasti muistaisin silloin tällöin ottaa käyttöön itselle tuntemattomampia tekniikoita. Voi siis olla, että lista vielä kasvaa, mutta voi olla, että ei kasva. Katsellaan nyt nuo muutamat tekniikat läpi, ja sitten mietin, kuinka pitkään vielä jaksan joka viikko säännöllisesti tapella uusien juttujen kanssa 😀

  22.1.2015 at 11:41
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Helmi! 🙂 <3 Ja jatkoa tosiaan seuraa taas ensi viikolla 🙂

  22.1.2015 at 12:55
 • Reply Johanna

  Joo en mä sillä, kuhan pohdiskelin 🙂 kiva idea kumminkin!

  23.1.2015 at 01:04
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos! 🙂

  23.1.2015 at 21:39
 • Leave a Reply