Follow:

Syysuutuus: Laponie Hydrating Face Mask – oikeasti kosteuttava kasvonaamio

*Kasvonaamio saatu Laponielta, mainoslinkki merkitty tähdellä
Laponie kosteuttava kasvonaamio

Yksi estenomiopintojeni vaikuttavimmista opintokokonaisuuksista liittyi kosmetiikkatuotteissa käytettäviin pinta-aktiivisiin aineisiin ja emulgaattoreihin. Kurssiamme opetti Jaana Ailus, Laponien tuotekehitysjohtaja. Kurssin aikana sukelsimme syvälle kosmetiikassa vaikuttaviin aineisiin kategorioittain ja pääsimme kokeilemaan teoriassa oppimaamme myös käytännössä. Valmistimme kosmetiikkatuotteita paitsi koulumme laboratoriossa, saimme kunnian vierailla myös Laponien omassa tuotekehityslaboratoriossa Espoossa. Vierailulla saimme ensikäden kosketusta Laponien tapaan luoda uusia tuotteita ja pääsimme valmistamaan omat hoitobalmimme heidän tiloissaan.

Laponie of Scandinavia = “no-nonsense skincare”

Laponie of Scandinavia on minimalistisiin, yksinkertaisesti vaikuttaviin ihonhoitotuotteisiin keskittynyt brändi. Heidän tuotteensa ovat vegaanisia, hajusteettomia ja aina Suomessa valmistettuja. Merkin sloganina toimiva “no-nonsense skincare” kiteyttää koko toiminnan päätavoitteen: tarjota oikeasti tehokkaita ihonhoitotuotteita ilman mitään turhaa tai tarpeetonta. Tuotteet on formuloitu palvelemaan kaikkein herkimpiäkin ihotyyppejä ja ehkäisemään lukuisia iho-ongelmia kuten aknea.

Olen kokeillut aikaisemmin joitakin Laponien tuotteita, eikä vastaani ole tullut yhtäkään sellaista, josta en pitäisi. Olin siis enemmän kuin innoissani kuullessani, että merkin uusi lanseeraus on kosteuttava kasvonaamio. Sain tuotteen testattavakseni ja tänään kerron teille, miten se on istunut omaan ihonhoitorutiiniini!

Lue myös:  Haluatko estenomiksi? Kokemukseni monimuoto-opiskelusta

Laponie Hydrating Face Mask

Laponie Hydrating Face Mask

Hydrating Face Mask on Laponien syyskuussa lanseeraama, upouusi kosteuttava kasvonaamio. Se vaikuttaa nimensä mukaisesti ihoa syväkosteuttaen ja kuten muutkin merkin tuotteet, se on kehitetty erityisesti herkälle ja ongelmaiholle. Vain kymmentä raaka-ainetta sisältävä kosteuttava kasvonaamio on koostumukseltaan myös täysin vegaaninen ja hajusteeton.

Naamio on formuloitu mahdollisimman hellävaraiseksi ja tehokkaaksi yhdistämällä kolmea, hyvin herkällekin iholle sopivaa aktiiviainetta:

  1. Auringonkukkaöljy on ihonhoidon klassikkoraaka-aine, joka sisältää runsaasti iholle suotuisia rasvahappoja ja antioksidanttista E-vitamiinia. Se on luonteeltaan antikomedogeeninen kasviöljy, mikä tarkoittaa sitä, että se ei kiihdytä ihon tukkeutumista. Korkean (noin 60%) linolihappopitoisuutensa vuoksi auringonkukkaöljyllä on kyky vahvistaa ihon luontaista suojabarrieria. Se sopii erityisen hyvin herkkyyksiin ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.
  2. Glyseriini on toinen ihonhoidossa erittäin yleisesti käytetty raaka-aine. Humektanttina toimiva glyseriini sitoo vettä itseensä ja pitää siten ihon kosteutettuna. Se ehkäisee tehokkaasti kosteuden haihtumista ihon ulommista kerroksista ja tukee ihon suojabarrierin toimintaa. Glyseriini on myös hyvin siedetty raaka-aine joka sopii kaikille ihotyypeille.
  3. Ramnoosisokeri on uudempi, vähemmän käytetty raaka-aine. Sen pääfunktio on ihon kosteuttaminen ja muiden sokerien tavoin se toimii humektanttina. Sillä on myös tulehdusta ehkäiseviä ja ihoa rauhoittavia ominaisuuksia. Tämän lisäksi ramnoosisokerin on tutkittu vaikuttavan ihon ikääntymistä ehkäisevästi: in vitro ja in vivo -testien mukaan se tehostaa ihon omaa kollageenintuotantoa johtaen näin ihon kiinteytymiseen. Mielenkiintoinen ainesosa!

Laponien filosofian mukaisesti myös Hydrating Face Mask on monitoiminen ihonhoitotuote. Sitä voidaan käyttää kasvonaamiona 15 minuutin vaikutusajalla, yönaamiona tai kasvovoiteena. Näiden lisäksi merkki on listannut kymmenen muuta, erikoisempaa käyttötapaa omassa blogissaan. Kiinnostavana huomiona mainittakoon, että naamiota suositellaan myös käsien ja jalkojen hoitoon!

Laponie Hydrating Face Mask

Hydrating Face Mask – käyttökokemukset

Alumiinituubiin pakattu, tuoksuton kasvonaamio muistuttaa koostumukseltaan kevyttä jogurttia. Läpikuultavan valkoinen emulsio levittyy iholle vaivattomasti ohuena kerroksena, eikä se ala valumaan paksumminkaan levitettynä. Olen kokeillut kasvonaamiota tähän mennessä kolmella eri tavalla: perinteisenä kasvonaamiona, yönaamiona ja kasvovoiteena.

Naamiona tuotetta levitetään kasvoille tuhti kerros. Asettuessaan se muodostaa iholle läpinäkyvän, geelimäisen kalvon. 15 minuutin vaikutusaikana tuotteen pinta jähmettyy, mutta alta paljastuu yhä öljyisen tuntuinen, kostea kerros. Vaikutusajan jälkeen naamio voidaan pyyhkiä iholta kostealla liinalla tai huuhdella lämpimällä vedellä. Pyyhkimisen jälkeen iholle jää pehmeän rasvattu tunne, joka ei katoa täysin edes huuhtelussa. Iho tuntuu täyteläisemmältä ja sen pinta näyttää sileämmältä. Voin tuntea, kuinka kosteutta janoava hipiäni rauhoittuu.

Yönaamiona levitin tuotetta kevyesti kasvoveden ja voiteen päälle. Ihon pintaan jäi kirkas, hieman tahmea kalvo. Pää painui mukavasti tyynyyn ja aamulla iholla oli havaittavissa aivan erilaista pehmeyttä. Kasvot näyttivät ja tuntuivat täyteläisiltä ja ihon silkkistä pintaa teki mieli vain silitellä. Valitettavan usein kosteuttavien yönaamioiden hyödyt jäävät minimaalisiksi, sillä vesipohjaiset geelit kuivuvat nopeasti, eivätkä tunnu luovuttavan kosteutta ihoon enää sen jälkeen. Tämä naamio sen sijaan jähmettyi pinnasta ja sen kosteuttavat aineet tekivät työtään sen alla yön ajan. Naamio myös selvästi tehosti muiden ihonhoitotuotteiden kosteuttavaa vaikutusta.

Kasvovoiteena tuotetta riittää pieni nökäre koko kasvoille. Kevyesti ihoon sulava emulsio jää hieman öljyisen tuntuiseksi, joten annostelussa ei kannata ahnehtia. Naamio pitää ihon kosteustasapainon kohdillaan myös kasvovoiteena ja sen ihoa pehmentävä, ravitseva koostumus tuntuu ehkäisevän ihon pinnan rasvaköyhyyttä. Nenän pieletkin tuntuvat pehmeämmiltä parin viikon käytön jälkeen ja uskon, että tämä auttaa ihoani selviytymään talven haasteista. Yllättäen emulsio toimii hyvin myös meikin alla, enkä ole huomannut sen vaikuttavan meikkipohjan kestoon negatiivisesti.

kosteuttava kasvonaamio Laponie

Yhteenveto

Kokeilemistani käyttötavoista on mahdoton valita suosikkia. Pidän älyttömästi siitä, että yksi tuote soveltuu niin moneen! On myös virkistävää löytää kosmetiikkaviidakosta pitkästä aikaa voidemainen, oikeasti kosteuttava kasvonaamio. Kuten tiedätte, inhoan kangasnaamioiden tuottamaa roskamäärää, mutta kaipaan niiden välittömästi kosteuttavaa vaikutusta. Laponien ansiosta en ole kokenut tarvetta yhdenkään kangasnaamion käytölle koko syyskuun aikana. Se on ihan todella hienoa!

Kasvovoiteena tämä tuntuu kevyeltä voiteen ja kasvoöljyn hybridiltä, joka pitää ihon tasapainoisena ilman erityistä kasvoveden kerrostamistarvetta. Sekaihoni on ajanut minut vuosien varrella inhoamaan öljyistä tunnetta T-alueellani, minkä vuoksi tämä sopiikin omaan rutiiniini parhaiten talvisin. Kesällä iho tuottaa omasta takaa niin paljon öljyjä, että pidän enemmän kevyistä geelivoiteista. Syksyllä ja talvella taas iho alkaa menettämään omaa rasvavarantoaan ja sen pinta muuttuu paikoin kuivan hilseileväksi. Siihen Hydrating Face Mask tuntuu täydelliseltä ratkaisulta, sillä se on jo nyt helpottanut kiristelevien nenänpielieni kanssa.

Ainoa harmituksen aihe on se, että innokas käyttö näkyy myös omassa tuubissani. Se alkaa olemaan jo puolillaan! Tätä pitää tilata lisää ja samaa suosittelen sinullekin, jos ihosi kaipaa tehokasta kosteutusta talven kynnyksellä. Tämä naamio tekee juuri sen minkä lupaa, eikä mitään ylimääräistä.

Laponie Hydrating Face Mask

Hinta ja saatavuus

Laponien Hydrating Face Mask maksaa noin 37€/75ml. Tuotteen voi tilata esimerkiksi Laponien omasta verkkokaupasta tai *Twistbeltä. Laponie lupaa verkkokaupassaan ilmaisen toimituksen kaikkiin tilauksiin ja uutiskirjeen tilaajat saavat myös 15% extra-alen ensimmäiseen tilaukseensa. Mikäli merkki on sinulle uusi ja haluaisit vain hieman tutustua siihen, kannattaa hyödyntää myös uutiskirjeen tilaajille tarjottu huippumahdollisuus. Saat nimittäin tilata haluamasi näytesetin täysin veloituksetta (et maksa edes postikuluja)! Tilaa uutiskirje ja hanki pääsy testisettiin täältä.

Onko Laponie teille tuttu brändi?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

1 Comment

  • Reply Roskiin meni! || Syyskuu - Nena Sofia's | Kauneusblogi

    […] olisi vaikka jonoksi asti, joten julkaisin luonnoksista yhden tuote-esittelyn ja unboksasin Lookfantasticin lokakuun kauneusboksin jo ennen perinteisiä kuukauden […]

    13.10.2021 at 06:31
  • Leave a Reply