Follow:

Aloitusopas kynsien koristeluun

Sain vähän aikaa sitten mielenkiintoisen postaustoiveen liittyen kynsikoristeluissa tarvittaviin tarvikkeisiin, jonka päätin toteuttaa mahdollisimman pian. Aiheesta ja sen vierestä riitti kuitenkin sen verran asiaa, että päädyin kuromaan kasaan vähän laajemman ”aloitusoppaan” josta toivon olevan apua mahdollisimman monelle kynsistä ja niiden koristelusta kiinnostuneelle. Ihan kaikkea tietoa aiheesta ei yhteen postaukseen mahdu, mutta yritinkin saada esille ne kaikkein tärkeimmät jutut aloittelijan kannalta. 

Välineet

Lähdetään siis liikkeelle siitä oleellisimmasta eli välineistä. Suurin osa kynsien koristeluun käytettävistä tekniikoista vaatii jonkinlaisia erityisiä välineitä. Aina nämä välineet eivät kuitenkaan ole hankalia löytää tai kalliita kotiuttaa, vaan iso osa koristeluista on toteutettavissa ihan tavallisilla kodin pientarvikkeilla. Alle listasin muutaman kotoa löytyvän kelpo välineen, sekä muutaman tekniikan joihin ne soveltuvat!

 • Hammastikuilla luonnistuu niin vesi- kuin kuivamarmorointikin sekä pienten pilkkujen piirtäminen kynnelle. Sitä voi käyttää apuna myös pantterikuvion toteuttamisessa (ks. tutoriaali) ja yksinkertaisten kuvioiden piirtämisessä.
 • Hiuspinnien pyöreät päät ovat mitä mainioimpia kynsien pilkutteluun. Niitä voi käyttää vaivattomasti myös pantterikuvion toteutuksessa (ks. tutoriaali)!
 • Elmukelmulla loihdit kauniit, marmoroidun näköiset kelmuttelu-kuviot kynsille. Vain luovuutesi on rajana värien ja kuvioiden kanssa! Voit lisätä lakkaa suoraan rutistetulle elmukelmupalalle ja töpötellä siitä kynnelle, tai töpötellä elmukelmulla märkää lakkapintaa suoraan kynnellä. Täältä näet minun toteuttamiani kelmuttelu-kynsiä.
 • Juomapillit ovat tärkeä apulainen roiskekuvioisten splatter-kynsien kanssa. Pilli siis kastetaan kynsilakkaan, jonka jälkeen sen toiseen päähän puhalletaan. Tällöin pillistä lentää hauskoja roiskeita kynsille. Tässä tekniikassa kannattaa suojata kynsinauhat ja pöytä huolella! Täältä voit kurkistaa millaisia splatter-kynsiä minun blogistani löytyy.
 • Vanhat pensselit muuntautuvat muitta mutkitta täydellisen ohutkarvaisiksi kynsienkoristelusiveltimiksi. Valitsit sitten vesiväripensselin askartelulaatikosta tai kulahtaneen luomivärisiveltimen meikkipakista, saksilla saat ihmeitä aikaan! Yllä näet kuvasarjan omasta turhan paksusta nail art-siveltimestäni joka koki pikaisen muodonmuutoksen ohueksi striper-siveltimeksi kynsisaksien avulla.
 • Folio toimii loistavana kertakäyttöpalettina kynsilakoille ja akryylimaaleille.
 • Meikkisienillä syntyy kauniit liukuvärjäykset. Meikkisienen molempiin päihin lakataan eri sävyisiä kynsilakkoja, joita sitten töpötetään kynsille. Täältä voit selata blogistani löytyviä liukuvärjättyjä kynsiä!
 • Muovipussit kelpaavat moneen käyttötarkoitukseen. Sen lisäksi, että niitä voi käyttää folion tavoin palettina, voi myös jämäkälle minigrip-pussille tehdä omia siirtokuvia maalaten tai leimaamalla. Muovipusseilla loihdit myös kauniit leimasinmarmoroinnit mikäli et varsinaista leimasinta omista!
 • Teippi – ihan se tavallinen kirkas askarteluteippi soveltuu niin kynsinauhojen suojaamiseen vesimarmoroidessa kuin myös koristeluiden toteutukseen kynnellä. Lisää vain teippiä jo kuivuneen värilakan päälle haluamiisi kohtiin, lakkaa päälle toisen värisellä lakalla ja poista teippi. Ihanan helppoa!
 • Kynsilakanpoistoaine tulee olemaan ahkerassa käytössä, kannattaa siis ostaa tehokasta tuotetta. Itse suosin Xtran omaa joka takuulla toimii.
 • Swatch-tikut tai tipit ilahduttavat, kun haluat harjoitella uusia tekniikoita ennen niiden käyttämistä omilla kynsillä. Alkuun pääset jo kotoa löytyvillä pienillä kertakäyttölusikoilla, niiden kupera puoli toimii hyvin esim. vesimarmoroinnin testailussa.
Kaikkia koristeluja ei kuitenkaan voi toteuttaa ilman tarkoitusta varten hankittuja välineitä, ja vaikka pilkuttelu luonnistuukin hiuspinnin avulla, on se silti mukavampaa ihan oikealla dotting toolilla. Alla siis muutama väline, joiden hankkimista suosittelen heti kun siihen on tilaisuus!

 • Koristelusiveltimet:omat suosikkini ovat Roubloff -merkkisiä, niitä myy virolainen verkkokauppa MinuRipsmed. Lisäksi CesarsShopista löytyy loistavia siveltimiä, kuten uudet suosikkini SoNailliciousilta.
 • Leimaustarvikkeet: suosittelen aloittamaan harjoittelun kunnon välineillä! Oma leimausintoni sammui aikanaan heti alkuunsa Ebaysta ostettujen pilipalilaattojen toimimattomuuden vuoksi. Suomessa esim. CesarsShop myy laadukkaita leimaustarvikkeita.
 • Dotting toolit:yksinkertainen, mutta elämää helpottava työkalu joka ei paljoa maksa. Näitä löytyy mm. Essencen 2-metrisistä hyllyistä, ja lähes kaikista kynsituotteita myyvistä verkkokaupoista.
 • Valmiskoristeet ja glitterit:eli strassit, siirtokuvat, kynsivinyylit, niitit ynnä muut kynsien koristeluun myytävät ”valmisratkaisut”. Ihan tosissaan niitäkin tulee tarvitsemaan! Ebayn ihmemaasta aloittelija löytää kivoja halpiskoristeita (melko epätasaisella laadulla, tosin), mutta laadukkaammista voin suositella ainakin Milv -merkkisiä siirtokuvia ja MinuRipsmedin SW-kristalleja.
 • Koristeluteippi: jos teippikoristelut innostavat, kannattaa omaan tarvikelaatikkoon varata myös kapeita koristeluteippejä. Niitä myydään monissa paikoissa, itse tilasin harrastuksen alussa 30 rullan setin Ebaysta n. eurolla, ja niillä mennään tänäkin päivänä.
 • Nestemäinen lateksi: Tätä voi jo kutsua lieväksi hifistelyksi, sillä kynsinauhojen suojaaminen onnistuu myös teipillä. Mutta lateksi on kyllä uskomattoman paljon helpompi vaihtoehto! Koska lateksi tulee suoraan iholle, sitä ei missään nimessä kannata tilata Kiinasta (eli esim. sieltä Ebayn kautta) vaan tässä kohtaa kääntyisin EU:n sisällä toimivan liikkeen puoleen. Suomesta nestemäistä lateksia saa ainakin CesarsShopilta.

Tekniikat

Erilaisia kynsienkoristelutekniikoita löytyy kymmenittäin, mutta monet niistä ovat joko melkoisen hankalia tai vaativat joitakin erityistarvikkeita. Tähän listasin muutamia tekniikoita, joista aloittelevan kynsiharrastajan uskoisin olevan mukavaa lähteä liikkeelle! Tekniikoiden perästä löytyy sulkeista hakusanat, joilla sopivia tutoriaaleja voi etsiä esimerkiksi Youtubesta.
 • Kelmuttelu (Saran Wrap nail art tutorial / cling film nail art tutorial)
 • Distressed (dry brush nail art tutorial / distressed nail art tutorial)
 • Pantterikuvio (leopard print nail art tutorial)
 • Leimasinmarmorointi (smooshy nail art tutorial)
 • Liukuvärjäys (gradient nail art tutorial)
 • Vinyylit & siirtokuvat/tarrat (vinyl nail art tutorial / water decal nail art tutorial / nail art ideas)
 • Splatter (splatter nail art tutorial)
 • Pilkuttelu (polka dot nail art tutorial)
 • Teippi-koristelut (tape nail art tutorial)
 • Blobbicure (blobbicure nail art tutorial)
 • Water spotted (water spotted nail art tutorial)

Vaativampia tekniikoita

Tässä vielä muutama tekniikka, jotka vaativat vähän enemmän harjoittelua mutta kun ne oppii kunnolla, saa lopputuloksestakin olla ylpeä!

 • Vesimarmorointi (water marble nail art tutorial)
 • Kuivamarmorointi (drag marble nail art tutorial)
 • Leimaus (stamping nail art tutorial)
 • Akryylimaalit (acrylic paint nail art tutorial)

Edulliset kynsilakat

Aluksi kun lakkoja voi löytyä omasta takaa vain muutamia eikä värivalikoima ole hurja, sitä varmasti toivoisi kasvattavansa käytössä olevien lakkasävyjen määrää mahdollisimman edullisesti. Alla muutama merkki, joita suosittelen hyvän hinta-laatusuhteen vuoksi.

Lisää valinnanvaraa kalliimmilta merkeiltä

Ja sitten kun budjetti alkaa venymään vähän arvokkaampiinkin lakkoihin, voin hyvillä mielin suositella esimerkiksi seuraavia lakkamerkkejä hyvälaatuisten ja erittäin kauniiden kynsilakkojen vuoksi!

 • O.P.I
 • Essie
 • F.U.N Lacquer
 • NCLA
Pikakuivattavan päällyslakan hankintaa suosittelen myös lämpimästi omien hermojesi säästämiseksi. Pikakuivattaja kovettaa lakkaukset muutamassa minuutissa eikä sinun tarvitse viettää loppuiltaa käsiäsi heilutellen. Itse käytän pääasiassa Seche Viteä, joka on helposti saatavilla esimerkiksi Kicksiltä*.

Ostospaikkoja

Suomesta kivoja kynsilakkoja voi löytää ihan marketeistakin, sekä esimerkiksi Kicksiltä*, Sokokselta ja Stockmannilta. Lisäksi Suomesta löytyy useita kynsilakkoja jälleenmyyviä verkkokauppoja!
Muutamia mainitakseni: Kauneudenkauppa (O.P.I), CesarsShop (laaja valikoima eri merkkejä), FlormarBangerhead (Sally Hansenia, O.P.I:a, Essietä, Smith & Cultia, Fnuggia, Ciatea, jne.), eleven.fi (laaja valikoima eri merkkejä). Erityismaininnan annan Nordicfeelille, josta löytyy erittäin laaja valikoima kynsilakkoja, tarvikkeita kynsien koristeluun sekä hoitotuotteita. Kaikki Nordicfeelin kynsituotteet löytyvät täältä*.

Mistä apua?

Harrastuksen alussa ja usein vielä myöhemmissäkin vaiheissa saatat kaivata apua. Voi olla, että sinulla on jokin tietty ongelma, mistä ei löydy helposti tietoa vaikka kuinka olet googlaillut. Samalla saatat kaivata juttuseuraa tai haluaisit jakaa kynsikuviasi muillekin kuin Facebook-kavereillesi mutta esimerkiksi omaan blogiin ei aika riitä. Tässä kohtaa voin suositella lämpimästi liittymistä Facebookin Kynsikoristelut -ryhmään, johon voit liittyä ihan vaikka vain inspiraatiota etsiäksesi. Varoitan toki, että ryhmä saattaa viedä mukanaan etkä esimerkiksi kykene enää ohittamaan Prisman kynsilakkahyllyä. Mutta voi veljet, on se sen arvoista!

Kynsien koristelussa vain mielikuvitus on rajana, mutta kukaan ei ole seppä syntyessään! Ethän siis lannistu, vaikka aluksi kohtaisitkin vastoinkäymisiä usein. Harjoittelu tekee mestarin, sanotaan, ja se kyllä pätee tässäkin harrastuksessa.
*Mainoslinkki, jota käyttämällä tuet blogin toimintaa
Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

17 Comments

 • Reply Charming Nails

  Todella kattava postaus!

  26.1.2017 at 04:50
 • Reply Eve

  Loistava postaus!o/

  26.1.2017 at 07:05
 • Reply Eve

  Loistava postaus!o/

  26.1.2017 at 07:05
 • Reply Marppa

  Tää olis ollut ihan ehdoton lukea silloin joskus lakkausinnostuksen alkuvaiheessa. Olis kyllä kantapäät säästyneet.. Todella hyvä ja kattava postaus! Ihanaa kun oot laittanut kuvia ja linkkejä ja tutovinkkejä mukaan.

  Toi loppu huvittaa mua suuresti. Kun ei tartte auttaa -tyyppi kokeilee uutta koristelutekniikkaa asenteella kaikki mulle nyt ja heti, itseluottamus on huipussaan. Kunnes ensimmäinen kynsi valmistuu. #&*@!

  26.1.2017 at 12:10
 • Reply Lea

  Ihan huikea postaus, kiitos tästä! Täytyykin laittaa kirjanmerkkeihin ja palata lukemaan taas sitten, kun tekee mieli kokeilla jotain muuta kuin tylsän yksivärisiä lakkauksia. En luokittelisi itseäni kynsiharrastajaksi (ainakaan vielä, heh), mutta monia näistä mainitsemistasi vinkeistä ja tekniikoista on kyllä tullut kokeiltua ja musta on tosi kiva aina välillä yrittää tehdä kynsille vähän jotain erikoisempaa. Tämän postauksen innoittamana voisin vaikka yrittää ottaa seuraavan askeleen ja hankkia sen dotting toolin, jonka ostamista olen miettinyt jo ihan liian pitkään (se ehkä toimisi kuitenkin vähän paremmin kuin pinnit)… 😀

  26.1.2017 at 18:41
 • Reply Ninni

  Olipa tosi hyödyllinen postaus! Tässä tuli ainakin mulle uutta juttua ihan sikana, oon nimittäin tosi vasta alkaja tuollaisissa koristeluissa vaikka oonkin esim geelikynsiä tehnyt! Mut täytyy todeta että Kikon lakat on ihan huippuja 😀

  27.1.2017 at 07:58
 • Reply Nanne // Kuhan lakkasin

  Todella kattavan listan oot jaksanu tehdä, hyvä sinä! 🙂

  27.1.2017 at 20:38
 • Reply Anonyymi

  Kiva postaus kaikin puolin. Kattava tietopaketti aloitteleville lakkaajille ja hyvä myös vähän kokeneemmillekin 🙂

  28.1.2017 at 15:15
 • Reply Nena Sofia

  Kiitän! ♥

  28.1.2017 at 17:52
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos! 🙂 ♥

  28.1.2017 at 17:56
 • Reply Nena Sofia

  Hei ihanaa että tykkäsit postauksesta! ♥ Täytyy myöntää, että kasasin tätä kolmena päivänä ja pohdin todella pitkään eri juttuja ennen, kuin sain julkaistua. Oletin jotenkin, että olisi ollut helppo postaus toteuttaa, mutta pelkästään rungon suunnitteluun hujahti hetki jos toinenkin 😀 Eli ihanaa kuulla, jos vaikuttaa hyvältä kokonaisuudelta 🙂

  Hahaa, ja joo justiinsa niin! 😀 😀 Mulla on just noita fiiliksiä ollut meikkaamisen kanssa nyt lähiaikoina, huoh 😀

  28.1.2017 at 18:00
 • Reply Nena Sofia

  Voi että, ihanaa jos tästä oli apua! ♥ 🙂 Dotting toolin ostamista suosittelen ehdottomasti, kyllä sillä saa tasalaatuisia pilkkuja paljon ketterämmin ja erilaiset kokovaihtoehdotkin on ääretöntä plussaa – pitkästä varresta puhumattakaan 😀

  28.1.2017 at 18:02
 • Reply Nena Sofia

  Ihan mahtavaa jos tuli uutta ja hyödyllistä tietoa! 🙂 ♥
  Kikon lakat on kyllä tosi hyviä, harmi, ettei niitä myydä Suomessa :/

  28.1.2017 at 18:06
 • Reply Nena Sofia

  Voi kiitos Nanne! 🙂 ♥ Tätä puuhailinkin useamman päivän, että saisin mahdollisimman paljon infoa mahdollisimman selkeästi samaan nippuun. Kiva kuulla jos vaikuttaa hyvältä! 🙂

  28.1.2017 at 18:07
 • Reply Nena Sofia

  Kiva kuulla että vaikuttaa hyvältä, kiitos! 🙂 ♥

  28.1.2017 at 18:08
 • Reply Heidi

  Jee nyt mullekin alkaa vihdoin selvitä tekniikat ja välineet, kiitos ihan valtavasti tästä postauksesta, mä olen niin odottanut tätä! ♥ Erittäin informatiivinen tällaiselle ummikolle ja postaus lähtee heti suosikkeihin talteen myöhempää taiteilua varten 🙂 En tiennytkään että perus pinneillä, kelmuilla ja meikkisienillä pääsee jo noin pitkälle, hirveästihän täältä keittiön kaapeista näyttää löytyvän perustarvikkeita! Jos aloittaisi tarvikkeiden hankinnan vaikka perus dotting toolista ja sillä rupeaisi testaamaan miten pilkkujen teko onnistuu 😉 Nyt rupesi kyllä tekemään mieli niin paljon erilaisia lakkoja ja tarvikkeita, että pitää varmaan piilottaa hetkeksi rahapussi jonnekin etten nyt kerralla hurauta niihin koko palkkaa 😀

  28.1.2017 at 19:56
 • Reply Nena Sofia

  Hei ihan mahtavaa että tästä oli apua! ♥ Siitä se lähtee, pikkuhiljaa 🙂

  2.2.2017 at 14:18
 • Leave a Reply