Follow:

Köyhän miehen swatch-tikut ja ensimmäiset 3D kukkani

Viime yö oli uneton yö. Olin aivan innoissani muutamasta uudesta kynsilakasta, ja muutenkin inspiraatiota kaiken maailman testauksiin riitti. Aamulla olin jo tehnyt itselleni kasan swatch-tikkuja, jotka nimitinkin hauskasti köyhän miehen swatch-tikuiksi, sillä tarvikkeet näihin löytyy jokaisen kynsi-ihmisen kotoa! Aluksi haluaisin esitellä viime yön parhaat tuotokseni tarkemmin, lopuksi pieni tuto noista tikuista.
Viimeyön parhaimmistoa: Ensimmäiset 3D kukat, viivojen ja kukkien maalausharjoittelua sekä toinen yritys vesimarmoroinnissa. 3D kukat tein Ebaysta tilatuilla akryyleillä, muihin koristeluihin käytin seuraavia kynsilakkoja (kuvaa katsoen vasemmalta oikealle): IsaDora 133 Macaron, THE I LOVE THIS COLOR NAIL POLISH Snow white & Coral dream, Rimmel 420 Aqua cool & 500 Peppermint.

                     

Yllä pienet kuvat kaikista erikseen. Erityisen ylpeä olen 3D kukistani, joita siis viime yönä tein aivan ensimmäistä kertaa. Ihka ensimmäinen kukkaseni onkin tuo ruusu, jonka väkersin vaaleanpunaiselle ranskispohjalle. Näitä oli hauska tehdä, ja tulette niitä myös lisää näkemään. Vesimarmorointikin onnistui sujuvasti, sillä tällä kertaa käytin yön yli seissyttä, huoneenlämpöistä vettä, jota muistaakseni Facebookin jossain kynsiryhmässä vinkattiin käyttämään. Jostain syystä halusin harjoitella myös maalailua, ja vetelin valkoisella kynsilakalla oranssille pohjille pari kukkasta ja muutaman satunnaisen viivan pilkkujen sekaan. Melko hieno siitäkin tuli!
Tässä vielä suuremmassa kuvassa tuo aivan ensimmäinen 3D-kukkaseni, ihan kiva, eikö?

Yllä listatut ihanuudet syntyivät siis itse tehdyille swatch-tikuille, ja koska ne olivat niin yksinkertaisen helppoja tehdä, ajattelin jakaa tämän idean teidänkin kanssanne. Alla siis pieni tuto!

Tarvitset: tavallista kynsiliimaa, pumpulipuikon ja mielellään melko isokokoisen tipin.

Aluksi poista pumpulipuikosta pumpulit pyörittämällä. Voit myös leikata pumpulipäät irti, mutta se lyhentää tikkua ikävästi.

Edellisen vaiheen jälkeen tikku näyttää suurinpiirtein tältä.

Nyt tiputat pari tippaa kynsiliimaa tipin alaosaan keskelle…

Sitten asetat pumpulipuikon toisen pään liimakohtaan ja lasket sen pöytää vasten kuivumaan. Kuivumisessa menee muutama minuutti kunnes se on kestävä, riippuen tietysti liimasta jota käytät.
Tikku valmiina!

Itse asetin tikut juomalasiin jonka täytin koristehiekalla, mutta tässä voi vapaasti käyttää mielikuvitustaan. Tikkujen liimailussa voi käyttää myös muutakin kuin kynsiliimaa, mutta sitten saattaa joutua odottelemaan pidempään että tikut kuivuvat kunnolla. 
Hauskoja askarteluhetkiä toivottaen,
Nena

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

10 Comments

 • Reply Enail

  Sievä tuo ruusu 🙂

  20.10.2014 at 15:36
 • Reply Nena Sofia

  Oi kiitos! 🙂

  20.10.2014 at 18:43
 • Reply Tanja Luoma

  Aivan ihania kynsiä! :–) Ja ihana blogi myös, sopivan herkkä ulkoasu kruunaa kokonaisuuden. Tämä tekstipalkki voisi olla hieman leveämpi, että saisi myös isompia kuvia, mutta sehän on tietenkin mielipideasia, jos itse tykkäät niin älä vain tän takia mene vaihtamaan! 🙂 Pitääpä jäädä seuraamaan, saa sitten tulla tänne hakemaan inspiraatioo omille kynsille, vaikka en juuri muuta kuin yksiväriseksi osaa lakatakaan… 😀 Tsemppiä!

  22.10.2014 at 09:33
 • Reply Nena Sofia

  Oih, kiitoksia! Oon ajatellut kyllä muokata tän tekstipalkin leveemmäksi, kunhan saan uuden bannerin valmiiksi, mutta siitä lisää tässä lähipäivinä 😉 Ja kiva, että jäit lukijaksi, tervetuloa seurailemaan! 🙂

  22.10.2014 at 09:56
 • Reply Tiia Heinonen

  Aivan ihana tuo vaaleanpunainen kynsi ja suloinen se ruusu. On se hienoa miten jotkut osaavat tehdä noita. 🙂 täytyykin tulla useammin katsomaan josko olisi uusia postauksia ja uusia kynsiä, niitä on aina niin kiva katsella.

  Blogin ulkoasu on kiva, mutta ainoa mikä häiritsee hieman on se, että tausta rullautuu mukana.

  22.10.2014 at 11:48
 • Reply Henna

  Mistä sun innostus on lähtenyt just kynsilakkaukseen? Tykkäätkö myös esim. meikkaamisesta? 🙂

  22.10.2014 at 15:17
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos kehuista! Mäkin tässä vielä kovasti harjoittelen eli tosi ihanaa saada positiivista palautetta! 🙂 Tervetuloa seurailemaan, ja blogin ulkoasu muuttuu tässä lähipäivinä, luultavasti teen tolle taustan liikkumisellekin samalla jotain 🙂

  22.10.2014 at 18:47
 • Reply Nena Sofia

  Sitä onkin vaikea sanoa 😀 Tykkään kyllä kovasti meikkaamisestakin, mutta mä luulen, että suurin syy tähän kynsi-innostukseen on mun taiteellinen puoli, sillä oon aina ollut vähän sellanen näpertelijä ja näitä kynsiähän nyt on ihan uskomattoman mukavaa näperrellä koska sitten kun on valmis, voi tuntea olonsa myös nätiksi :'D Todella sekavaa, mutta noin yksiselitteisesti voisi todeta, että tälle innostukselle lienee melko monta syytä 🙂

  22.10.2014 at 18:51
 • Reply Ophelia

  Noi vaaleanpunaiset ruusukynnet ois mun unelmat, lyhemmäksi vaan tuo valkea osa ja kärki pyöreäksi. Nyt harmittaa, etten osaa pitää pitkiä kynsiä. Ennen mulla oli omat kynnet melko pitkät, mutta traumatisoiduin ja leikkasin lyhyeksi, kun kynteni puhkaisi kumihanskan ja upposi munuaiseen. 😀 Ehkä mä vaan maalaan kynteni vaaleanpunaisiksi, liimailen kukka-aiheisia kynsitarroja niihin ja leikin, että ne on hienot. 😀

  22.10.2014 at 19:02
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos! Ja huih, tuon jälkeen minäkin varmasti leikkaisin kynnet lyhyeksi, ilman paluuta entiseen… Kuulostaa karmivalta! D: Mutta onneksi kynsilakoilla ja tarroilla saa ihmeitä aikaan 😀

  22.10.2014 at 19:06
 • Leave a Reply